Nest Cam Outdoor
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gaat Nest de Nest Cam 4K presenteren

Begin juni heeft Nest een persevent op de planning staan. Ook hier in Nederland. De aankondiging? Een spannend, nieuw product. Natuurlijk geven ze daar nog niet al teveel over weg, maar het grote nieuws lijkt al gelekt te zijn.

Bij Android Police lijken ze het zeker te weten, Nest komt met een 4K bewakingscamera voor thuis. Het zou de eerste indoor camera-oplossing met een 4K beeldsensor worden. Maar… Nest gaat zou niet perse in dei hoge resolutie gaan streamen. De hoge resolutie zou gebruikt gaan worden om een sterke, digitale pan & zoom mogelijk te maken. Detecteert de camera beweging, zoomt het er meteen op in zonder scherpte te verliezen.

Binnen de professionele beveiligingsbranche worden al vaker grote beeldsensoren gebruikt om digitaal te kunnen zoomen. Voor in huis zou dit de eerste keer zijn dat dit op grote schaal beschikbaar komt.

De reden dat Nest niet op volle 4K resolutie gaat streamen is simpel. Het kost enorm veel bandbreedte en opslagruimte. Dat kost weer veel geld. Zeker bij gebruikers zonder abonnement. Ook als je op mobiel even een 4K stream wilt bekijken, ga je als een malle door je data-abonnement heen.

De nieuwe camera zou belangrijk nieuws zijn voor het merk. Bij de lancering van de Nest Cam Outdoor ondervonden we al een aantal problemen in het design waardoor de functie van beveiligingscamera niet goed geborgd kon worden. Vreemd gezien het merk juist bekend stond om goed doordachte producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.