Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Nest Cam Outdoor

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • verpakking
  • compleet
  • montage
  • app

THE BAD

  • diefstal gevoelig
  • geen beelden bij verbreken wifi

Nest is bekend van de slimme thermostaat. Door de overname van Dropcam heeft Nest ook een camera die geschikt is om in huis alle bewegingen te detecteren en vast te leggen. Sinds kort heeft Nest nu ook een camera om de omgeving om het huis te bewaken. De Nest Cam Outdoor is geschikt om in weer en wind draadloos alles te registreren. Wij hebben nu twee maanden ervaring en zijn enthousiast met een paar punten voor verbetering.

Zoals alle andere Nest producten is de Nest Cam Outdoor erg fraai verpakt. Een voorbeeld voor veel merken. Eco vriendelijk en erg compleet verpakt. Een feestje om dit te ‘unboxen’.

 

Bevestigen

De camera is met een erg lange kabel waterdicht te verbinden met een stopcontact. De kabelgeleiders zijn zelfs door een design afdeling gegaan. Ze fixeren de kabel perfect om deze langs een deurstijl of raam weg te werken. De camera zelf is met een magnetische steun te bevestigen. Wij hebben de steun op een houten schuur bevestigd. Je schroeft dan een meegeleverde metalen schijf op het hout en vervolgens klik je magnetisch de houder en camera. Later hebben de de cam gewoon op een metalen plaat geklikt. De camera is prima in alle richtingen te plaatsen. Hij is echter ook makkelijk mee te nemen. Daarbij is ook nog eens de USB voedingskabel gemakkelijk door te knippen. Een dief heeft echter niets aan het product omdat de camera aan een account is gekoppeld. Dit koppelen doe je tijdens de installatie met een QR code. De installatie is werkelijk in minder dan een halfuur te doen.

Beelden

De beelden van de Nest Cam Outdoor zijn voortreffelijk. Overdag helder Full HD en met een enorme groothoek. In het donker gebruikt de camera infrarood en is het meeste wel te zien. Bewegingen worden gemeld en op een tijdlijn zijn mogelijk belangrijke momenten te zien. Helaas is ook bij dit product weer een abonnement noodzakelijk om beelden van meer dan een paar uur geleden terug te kunnen zien. Nu zie je enkel beelden tot drie uur terug. Wel een beetje een domper.

Draadloos

De camera verbindt draadloos met het wifi. In ons geval verliest de camera af en toe verbinding met het netwerk. Er is dan geen beeld. Erger is dat er ook niets wordt vastgelegd. Je zou verwachten dat de camera intern de beelden buffert om deze snel online te zetten als hij weer verbinding heeft. Dit is echt een verbeterpunt voor Nest.

Conclusie

De Nest buiten camera is praktisch in gebruik en installatie. De app werkt zoals het hoort. De beperkingen qua abonnement en diefstalgevoeligheid, maken de camera niet echt geschikt voor het scenario dat je echt altijd jouw spullen in de gaten wilt houden. om een kijkje in de tuin te houden of te weten wie in en uit het huis gaat is de camera prima geschikt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.