Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Netatmo komt met beveiligingscamera die gezichten herkent

Netatmo innoveerde al met het standaard weerstationnetje, en doet dit nu nog een keer met de beveiligingscamera’s. Onder de lieve naam Welcome introduceert Netatmo een camera die familieleden herkent en op basis daarvan actie kan ondernemen. Ook bij vreemden trouwens…

De Welcome is een camera in een aluminium buisje dat vergelijkbaar is met haar weerstations. Opvallend detail is dat Netatmo op de persfoto voor het eerst voor een champagne kleur heeft gekozen in plaats van het standaard grijs waar we zo bekend mee zijn geraakt.

De camera in de Welcome is in staat om gezichten te herkennen en op basis van gezichten bepaalde acties uit te voeren. Stel; de Welcome staat bij jouw opa en oma in huis. Op het moment dat de huisarts binnenkomt, zou de Netatmo jou een mail kunnen sturen zodat je ze kunt vragen hoe het met ze gaat. Natuurlijk kun je bij het binnenkomen van onbekenden ook alarmen af laten gaan. Of juist de lichten aanzetten wanneer je zelf binnenkomt.

De Welcome maakt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de WeMo camera van Belkin, geen gebruik van cloud diensten. Je hoeft dus geen abonnement af te nemen. In plaats daarvan worden camerabeelden op de camera zelf opgeslagen met behulp van een SD kaartje. Hoe dit met meerdere camera’s werkt is nog even gissen tot we het product zelf in de hand hebben.

De sensor van de camera kan op Full HD filmen door een 180-graden lens. Verbinding maken met het netwerk doet de Welcome via WiFi of een LAN kabel. Een ingebouwde microfoon neemt geluiden op en er is een infrarood LED voor gebruik van de Welcome in het donker.

Eén reactie

  1. Zulke systemen bestaan al een lange tijd.
    Voor particulier gebruik is dit een leuke bewakingscamera.
    Voor bedrijven liever iets meer power in het systeem door gebruik te maken van IVS software, heb je direct nog meer bescherming zoals branddetectie via een beveiligingscamera!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.