Nest komt met eigen, slimme, beveiligingscamera

Nest begon als slimme thermostaat en zorgde daarmee voor comfort. Niet al te lang daarna kwam veiligheid hoog in het vaandel te staan met de Nest Protect. Na de overname van Dropcam lijkt het erop dat Nest op 24 juni haar eerste slimme beveiligingscamera's uitbrengt.

Ook hier op de redactie is de uitnodiging voor de persconferentie ontvangen, maar in de uitnodiging zwijgt Nest over wat het zal gaan presenteren. Droidlife heeft echter een tweetal foto's in handen gekregen die een beveiligingscamera met Nest logo laten zien. Aardig detail is dat de vormgeving erg lijkt op de originele camera's van Dropcam.

De nieuwe camera's van Nest zouden in staat moeten zijn om in Full HD video's op te nemen en te streamen. Net als bij de rookmelders, moet de aansturing van de camera vanuit de Nest app gaan gebeuren. Daarnaast zien we dat ook de Dropcam en de Dropcam Pro in de app zijn opgenomen. De app zelf krijgt ook de nodige updates qua styling.

Het is niet onwaarschijnlijk dat Nest voor de opslag van de beelden van haar camera voor de cloud kiest. Dit doet Belkin ook met haar camera. De cloud functionaliteit zal dan zeer waarschijnlijk geleverd worden door moedertje Google.

Wat 'slim' is aan de camera, lijken ze bij Droidlife ook nog niet te weten. Het zou goed kunnen dat de Nest camera ondersteuning biedt voor gezichten. Op basis daarvan zou het Nest ecosysteem weten 'wie'er in huis zijn. De slimme camera van Netatmo doet dit ook al.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram