Arjan Olsder
Arjan Olsder

GadgetGear Editor’s Pick 2016

Welke producten uit 2016 vonden we als redacteur zo goed uitgewerkt of handig dat we er onze portemonnee voor zouden trekken. Dat is de editor’s pick van 2016, keurig na afloop van het jaar zodat ook de meest recente producten nog een kans hebben gekregen om mee te doen.

Huawei P9 (Bas van Wijngaarden)

In een markt gedomineerd door Samsung, laat Huawei zien dat je toch onderscheidend kan zijn. Met een zeer mooi design, een bijzondere camera en een krachtpatser van een chipset is dit een uitstekende keuze. Het unique selling point is de cameramodule welke samen met Leica is ontwikkeld. En dat je toch veel minder geld kwijt bent voor een smartphone die gemakkelijk mee kan in het topsegment. En dat is in deze tijd een bijzondere prestatie. Daarom is voor mij de P9 het product van het jaar, een uitstekende keuze in een van de grootse productcategorieën.

Sennheiser PXC550 (Albert Zeeman)

Van de vele hoofdtelefoons die ik inmiddels getest heb was de HD800S van Sennheiser zonder twijfel de hoofdtelefoon die mij als audiofiel het meest overtuigd heeft. Door de open karakteristiek en kabel is deze hoofdtelefoon echter niet veelzijdig bruikbaar. De PCX550 daarentegen is dé hoofdtelefoon voor wie maar één goede hoofdtelefoon wilt. Bruikbaar voor de audiofiel, maar ook voor de reiziger. De Bluetooth verbinding is ongekend goed qua bereik in meters en Herz. Muzikaal genieten zonder dat de medereizigers of bewoners meegenieten. Perfect afgesloten van de buitenwereld. De prijs is deze hoofdtelefoon dubbel en dwars waard. Gegarandeerd jarenlang plezier.

Jabra Eclipse (Roelof van Doorn)

Een handsfree oplossing werkt pas wanneer deze comfortabel is. Ik zit in veel verschillende auto’s, dus inbouw is compleet zinloos en dan is het al snel iets dat ik simpelweg vergeet. De Jabra Eclipse was voor mij dit jaar een echte eye opener. De headset is enorm licht. Oké, de accu is ook heel klein. Daar staat tegenover dat hij laadt op het moment dat ik hem in de meegeleverde houder steek. Effectief is hij dus altijd beschikbaar en is het draagcomfort echt dik op orde. Ik rij nu echt een heel stuk veiliger.

Razer Man O’War (Kevin Krechting)

Wat mij dit jaar verraste was de draadloze headset van Razer. Voornamelijk het comfort dat ik nog niet eerder meegemaakt heb, en daar komt dan nog eens bij dat het geluid fantastisch is! De bass waar je je eigen oren mee kan opblazen is daar een voorbeeld van. Ook voor een draadlozer headset kan hij erg lang mee qua accuduur, en toch is hij niet zwaar. Ook rond de hals zit hij prima, een mooi draaisysteem zorgt er voor dat de schelpen mooi meedraaien. Ook qua bereik ben ik wel verbaasd hoe ver hij komt, dit komt ook mede door het dockingsysteem dat je standaard krijgt. Dit is een USB hub met een lengte van 4 meter die toch weer voor meer bereik kan zorgen in de goede richting! Al met al een product dat zeker aan de prijs is maar het ook wel zeker waard is!

Guardo Wheeler (Jeroen Muts)

Eerder testte onze crew het Nederlandse Oxboard en dit najaar kreeg ik mijn kans met de Belgische Guardo Wheeler. Waarom een Editors Pick? Ten eerste omdat het board kwalitatief zich naadloos meet met het Oxboard. Zelfs zo naadloos dat de Guardo Wheeler een streepje voor had dankzij de twee moeilijkheidsgradaties en de afstandsbediening met slot. Wat belangrijk is om aan te geven, is dat de accu’s van het board zelf gemakkelijk te verwijderen en zelf te inspecteren zijn en dankzij de IP54 water- en stofdichte behuizing. Mocht je dus ooit een batterij moeten vervangen, dan is het board zelf niet waardeloos, maar weer als nieuw.

Verder is de Wheeler van Guardo net zoals andere modellen verlicht met duidelijke witte LED verlichting voor, maar zou een achterlicht geen overbodige luxe zijn. Wat de Wheeler ook op de kaart zette voor mijn gevoel is dat het zonder de enorme reclame campagnes, zoals bij de concurrent, zich tot zo op de voorgrond plaatste. Guardo is dan ook een merk dat ik in 2017 scherp in de gaten ga houden.

Guardo Wheeler

Bosch Uneo Maxx (Arjan Olsder)

Dit jaar stond voor mij in het teken van verhuizen. En klussen. Ik heb al veel van de gebruikte gereedschappen van een review mogen voorzien en ben zo ongeveer fan geworden van het 18v systeem van Bosch. Met één stuk gereedschap in het bijzonder; de Uneo Maxx. Een schroef-boormachine met SDS kop die krachtig genoeg is om zelfs in beton te boren. Één tool voor alle gaten en schroeven. Hands-down de winnaar in mijn ogen.

Bosch Uneo Maxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.