Review: Razer Man o’ War

Deze bulky draadlozer 7.1 headset genaamd de Man O’ War weet je te verbazen betreffende zijn kwaliteit! Een echt vlaggenschip. 

Unboxing

Voorlopig even de laatste van de Razer reviews. En zoals altijd beginnen we met de unboxing. In de doos zit een extension dock om de Man O’ War meer bereik te geven in de richting die jij wilt, een usb kabel om op te laten en natuurlijk de Man O’War zelf.

Design

Wat meteen opvalt is zijn grootte. Mooie robuuste oren en een dikke hoofdband. Maar laten we beginnen met de oren. Deze zijn rond. De kussens zijn van zacht materiaal gemaakt met een dikte van ongeveer 2 cm dik, de binnenkant van de oorschelp is gewoon zwart, hier hadden ze iets meer mee kunnen doen. Wanneer de headset uit staat dan is het één en al zwart, zonder enige kleur. De buitenkant heeft van de oren prijkt het Razer logo. Deze zijn verlicht en in alle kleuren in te stellen. Rondom het logo zien we een zwartmetalen rand van beehyve structuur.

Rondom de oren zien we diverse knoppen. Het linkeroor bevat een intrekbare microfoonboom die in alle standen te buigen is. Ook is er een draaiknop die het volume regelt van de microfoon, wanneer je deze indrukt dan mute je de microfoon. Je ziet dan op het uiteinde van de microfoon een rode rand oplichten die je vertelt dat je inderdaad gemute bent. Verder zit er op dit oor nog de aan/uit knop en een oplaadingang.

Het andere oor bevat eveneens een draaiknop die het volume van het geluid regelt, ook deze kun je indrukken om het geluid te muten. Ook is er heel handig in dit oor plek vrijgemaakt om je USB dongel in kwijt te kunnen. Een eenvoudig maar essentieel iets, het laatste wat je wilt is dat je de headset niet kunt gebruiken omdat je zoiets kleins als de USB dongel kwijt bent omdat je hem niet bij je headset kan bewaren.

De hoofdband is breed, en dat is lekker omdat het gewicht van de headset dan beter verdeeld kan worden.Bovenop de hoofdband prijkt de naam Razer, waarvan de E op een speelse wijze is geschreven. Er is hier een daar wat ruimte ingebouwd zodat het geen massieve brok wordt, mooi gedaan. Je kunt de headset ook verstellen, als dat al nodig is. Je kunt van 1 tot 6 verstellen, dit is netjes vorm gegeven met strepen die verspringen.

 

Comfort

Hij is wat zwaarder dan een bekabelde headset omdat in ieder oor natuurlijk een accu zit. Toch merk je daar helemaal niets van! Door de brede hoofdband en de zeer goede oorkussens heb je nul ongemakken van de headset. Een hele dag gamen? Geen enkel probleem. Hij zit voortreffelijk en gaat ook lang mee. Ik heb al wat headsets getest waarvan in dacht dat het comfort niet beter kon. Maar het blijkt dat ik het mis heb. Deze zit nog rianter om je oren heen door zijn grootte en goede oorkussens. Heerlijk.

Gebruikersgemak

Wanneer je de USB dongel in de PC plugt dan installeert hij zichzelf. Mooi is ook de integratie met Razer Synapse. Wanneer je dan de Razer Man o’War aanzet heb je meteen verbinding. Zo simpel kan het zijn. Je hoeft geen aparte software te downloaden om de 7.1 functie te gebruiken zoals bij sommige andere headsets het geval is. Wanneer je je microfoon mute dan zie je dat aan het uiteinde van je microfoonboom, d.m.v. een rode cirkel. Wanneer je het volume regelt van je microfoon of van je audio dan zie ik op je scherm een groene balk tevoorschijn komen die dan visueel laat zien welke kant je opdraait, harder of zachter. Mooi dat je dus ook visuele feedback krijgt.

De knoppen heb je snel gevonden en de functies zijn simpel. Ik heb wel dat ik bijna altijd in eerste instantie de verkeerde kant opdraai, maar dit kan aan mijn manier van denken liggen.

Je hebt natuurlijk ook nog je verlichting in de headset zitten! In de software kun je regelen wat je hiermee wilt doen. Dat het steeds andere kleuren laat zien, of gewoon 1 kleur en nog meer. Je kunt het ook uitzetten, wat natuurlijk weer batterij bespaart. In de Razer Synapse zie je dan ook meteen hoe vol de Man O’ War zit. Je kunt ook aangeven op hoeveel percentage van de batterij jij een signaal wilt hebben om hem op te laden. Opladen kan simpel met de welbekende aansluiting die we ook hebben voor de telefoons en vele andere apparaten (mini USB). De Led geeft aan met kleuren of deze nog aan het opladen is of niet, groen betekend uiteraard dat hij opgeladen is. 😉 Qua batterijduur zit het ook meer dan goed. Het nadeel van draadloze hardware vind ik dat ze altijd op een lastig moment leeg zijn. Toch kan deze 14 uur mee met verlichting en zonder verlichting zelfs 20 uur. Nu heb ik niet een stopwatch erbij gehouden maar ik kan er prima 4 dagen mee doen zonder enige problemen. En dan heb ik hem iedere avond meerdere uren op en overdag ook wel regelmatig. Uithoudingsvermogen heeft de Man O’ War wel!

Nog even over de dongel, hij is exact hetzelfde als de dongel van andere draadloze Razer hardware. Het is dus moeilijk onderscheid maken, wellicht dat er in de toekomst herkenbare dongels uitkomen waardoor je ze uit elkaar kunt halen. Doordat de headset zo groot is kan het goed zijn dat hij voor kleinere hoofden al snel te groot is. Ik heb niet bepaald een klein hoofd maar ik hoef hem niet groter te maken, en dat is voor het eerst. Je kunt de oren ook kantelen zodat je de headset goed op je schouders kunt laten rusten. De oren draaien dan weg, en passen goed op je schouders. Het terugklappen is wel iets lastiger omdat je de headset iets omhoog moet duwen.

 

Geluidskwaliteit

Voortreffelijk! Je kunt zelfs de Man O’War kalibreren wat betreft de 7.1 functie. Dat is echt super, dat ben ik nog niet eerder tegengekomen. Je kunt d.m.v. een wizard aangeven of geluiden echt van de goede kant komen of dat ze iets meer moeten schuiven. Zo heb je altijd perfect 7.1 geluid! Het geluid kan echt goed hard en het vervormd niet. Ook niet onder hevige bas. Wat erg knap is. Van nature is de bass wat sterker aanwezig dan de hogere tonen. Met de equalize rvan de software is dit prima te verhelpen als je dit niet mooi vind. Dan wordt klassieke muziek ook zeker een lust om naar te luisteren. De 60 mm drivers zijn in perfecte conditie! Ik heb ze door meerdere testsites gehaald en met vlag en wimpel geslaagd.

Conclusie

 

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • comfort ++!
  • prachtige audio
  • lange batterijduur

THE BAD

  • kan als erg groot worden ervaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.