Logo GadgetGear.nl
Parrot Pot
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Parrot plant een boom voor iedere verkochte bloempot

We weten dat het slecht gesteld is met het milieu. Vooral onze geliefde gadgets leveren veel CO2’s op. Parrot neemt het initiatief om met haar nieuwste gadgets iets terug te doen voor het milieu. Voor iedere verkochte Parrot Pot, plant Parrot een boom.

Nu is het in Europa natuurlijk lastig om ‘even’ duizenden bomen te planten. Daarom gaat Parrot dit doen in Tigray, Noord-Ethiopië. Daar moet een Parrot bos verrijzen op non-productief land dat zo wordt beschermd tegen landbouw en begrazing. Parrot gaat de lokale bevolking zoveel mogelijk bij het project betrekken.

Maar eh… Parrot Pot? Ja, die werd al heel, heel lang geleden door het bedrijf gepresenteerd. Het is de opvolger van de Flower Power sensor. Ditmaal krijg je niet zo snel alerts over de waterbehoeften van een plant. De Parrot Pot is namelijk in staat de plant gewoon zelf water te geven. Handig! De pot kan ook de gezondheid bijhouden. Hiervoor maakt het gebruik van data van de Universiteit in Wageningen. Met uitvoeringen in leigrijs, porselein wit en baksteen kun je alle kanten op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.