Logo GadgetGear.nl
Parrot Airborne SWAT
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Parrot Airborne SWAT (Minidrone)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Prima accuduur
  • Vele accessoires
  • Onderdelen goed verkrijgbaar
  • Verschillende stickers ter personalisering
  • Gebruiksvriendelijke app

THE BAD

Vorig jaar presenteerde Parrot ineens een tweede generatie minidrones. Feitelijk een thematische aanpassing op de eerste generatie. De afgelopen weken zoemde de Parrot Airborne SWAT door ons kantoor en wat hebben we een lol gehad.

Unboxing

Parrot levert haar Airborne SWAT compleet met twee rotorbeschermers, één accu, een micro USB kabel om hem op te laden en een stickerset. Er zitten helaas geen extra rotorbladen bij, iets dat bij Chinese merken heel normaal is.

Design

Dé feature van de Parrot Airborne SWAT is de dubbele LED verlichting op de neus van de minidrone. Dit maakt de Parrot Airborne SWAT ook echt een leuke gadget voor dit donkere seizoen. Overigens zijn er drie uitvoeringen. Wij hebben hier de compleet zwarte SWAT, maar hij is er ook als de rood-gele BLAZE en MacLane (Police).

Bij alle uitvoeringen krijg je een stickervel meegeleverd. Daarmee kies je de versieringen op de voor- en zijkant. Je kunt het voorbeeld op de doos volgen, maar ook jouw eigen richting aan het design geven. Elke uitvoering heeft een eigen set stickers.

Alle onderdelen van de Parrot Airborne SWAT kunnen uit elkaar worden gehaald. Ze zijn ook allemaal los te bestellen bij Parrot. Tot aan de printplaat aan toe is elk onderdeel vervangbaar bij schade. Het grote verschil met de gemiddelde Chinese drone.

De nieuwe rotorbeschermers (nog niet op de rolling spider) zijn gemakkelijk weg te halen wanneer je buiten gaat vliegen. Dit maakt de drone een stuk kleiner en minder gevoelig voor de wind.

Ideaal voor beginners

De Parrot Minidrones zijn een ideaal beginpunt voor wanneer je met drones gaat vliegen. Dit komt door de ultrasone sensor aan de onderkant van de drone. Hiermee kan de drone exact haar vlieghoogte meten. Hierdoor is het ook mogelijk om de drone automatisch te laten starten. Je zet hem dan neer waarna de drone zelf naar een hoogte klimt waarop hij weinig last heeft van turbulentie. Hierdoor blijft hij dan goed zweven. Zou je de drone langzaam de lucht in helpen, heb je kans dat de turbulentie vlak boven de grond er voor zorgt dat hij onverwachte bewegingen maakt.

Wanneer je het onderstaande filmpje start, start deze precies op het moment dat ik de bediening uitleg. Ideaal aan de bediening is dat deze naar eigen voorkeur is aan te passen. Hierdoor is de Parrot Airborne SWAT intuïtief te besturen. Er zijn verschillende layouts beschikbaar.

Ook stunts zijn gemakkelijk vanuit de app uit te voeren. Je kiest een stunt, dubbeltikt op het rechter deel van het scherm en jouw Parrot Airborne SWAT maakt een mooie salto.

Wil je toch meer gevoel hebben bij de besturing, kun je ook een echte afstandsbediening gebruiken. Parrot heeft hiervoor speciaal de Parrot FlyPad ontwikkeld. Deze heeft een bereik van maximaal 60 meter. Hier komen we in een latere review vast nog wel op terug.

Specs

De Parrot Airborne SWAT vliegt met een maximale snelheid van 18 KM per uur. Er zit een fotocamera in die de Parrot Airborne SWATonder anderen gebruikt om zijn positie te bepalen ten opzichte van de grond. Je kunt hier ook foto’s mee maken, maar deze resolutie is wel erg beperkt in resolutie (640×480 pixels). De Parrot Airborne SWAT bevat twee witte LED’s die via de controller worden aangestuurd. Met smartphone bediening is de maximale afstand 20 meter. Met de FlyPad mag dit zelfs 60 meter zijn. In onze tests vlogen we met rotorbescherming een krappe 8 minuten. Zonder rotorbescherming een ruime 9 minuten.

Leuk detail is dat de Parrot Airborne SWAT draait op een speciale versie van Linux. Voor ontwikkelaars heeft Parrot een SDK beschikbaar. Je kunt de Parrot Airborne SWAT dus hacken ;-).

Veiligheid en beschadigingen

Ik noemde al de aanwezigheid van rotorbeschermers. Deze zijn een must binnenshuis. Ze zorgen ervoor dat de rotorbladen minder kans hebben om meubels te beschadigen bij een botsing. VLieg je zonder, zijn de rotorbladen voorzien van een soort zekering. Wanneer deze ergens tegenaan slaan worden de motoren meteen stilgelegd.

Parrot Airborne SWAT
De eerste beschadigingen tonen een succesvolle test aan 🙂

Beschadig je toch onderdelen, zijn deze vervangbaar, zoals eerder gemeld. Wij hebben flink gestunt met de Parrot Airborne SWAT en ik ben zeer tevreden met de stevigheid. Alleen een flinke kras op de snuit en hier en daar wat zand dat niet in de weg lijkt te zitten.

Accessoires voor de Parrot Airborne SWAT

We kenden al de losse USB lader die Parrot bij de eerste generatie introduceerde. Wat mij betreft een onmisbare accessoire die ik nog steeds regelmatig gebruik. Daarnaast zijn er voor de nieuwe minidrones ook speciale opbergtasjes, is er een gereedschapsset en een speciale opbergtas. Echt bijzonder is de nieuwe Parrot Flypad. Dis is de eerste fysieke afstandsbediening voor de Parrot Minidrones en daar wil ik maar al te graag snel ervaring mee opdoen.

Conclusie Parrot Airborne SWAT

Ik heb nooit veel lol gehad van de wielen van de Rolling Spider. Wat je dan overhoudt is gewoon een kale minidrone. De Parrot Airborne SWAT brengt hier met haar verlichting afwisseling in. Zeker in het donker is het veel leuker vliegen in huis. De Parrot Airborne SWAT is dan ook een enorm leuke drone om te vliegen.

Beschikbaarheid

De Parrot Parrot Airborne SWAT is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.