Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Parrot komt met opvolger voor de Flower Power

In 2013 wist Parrot bij ons een innovatie award te winnen met de Flower Power. Een slimme bluetooth sensor die planten in leven moet houden. Dit jaar komt Parrot met twee opvolgers voor deze slimme sensor.

Het meest opvallende is de Parrot Pot. Een bloempot vol sensoren. Zo kan een lichtsensor meten of de plant in deze bloempot voldoende zonlicht krijgt. Een temperatuursensor kijkt of de plant het niet te warm, of koud heeft. Weer een andere sensor checkt of er voldoende voeding in de pot zit en of je voldoende water hebt gegeven. Daarnaast is er een reservoir met reservewater. Daarmee kan de pot de plant zelfstandig van water voorzien.

Parrot-Pot

Om je een idee te geven van de rekenkracht achter dit blompotje, er zit natuurlijk een bluetooth 4.0 LE zender in om contact te leggen met jouw smartphone. De elektronica wordt aangedreven door een 32Mhz processor met 8kb aan werkgeheugen en de software staat op 250KB aan opslagruimte. Al deze techniek zit achter een IPX5 waterdichte behuizing. De pot kan op een enkele batterij een jaar lang werken en er is genoeg ruimte om 2,2 liter aan water op te slaan.

De Parrot H2O is een versimpelde uitvoering van de Parrot Pot. Deze gadget is er vooral om jouw planten water te geven op het moment dat ze dit het hardst nodig hebben. Deze gadget heeft een zonlichtsensor, een temperatuursensor, een sensor om de bemesting te meten en een sensor om de vochtigheid van de aarde te meten. De Parrot H2O lijkt daarmee vooral op een Flower Power met waterreservoir.

Parrot-H2O

Ook de Parrot H2O maakt gebruik van Bluetooth 4.0 LE om te communiceren. Onder de motorkap ligt eveneens een 32MHz processor met 8KB werkgeheugen en 250MB aan opslagruimte. De H2O werkt echter maar 6 maanden op een batterij en water voer je aan via een flesje van maximaal 2 liter.

Om de planten optimaal te verzorgen beschikt de Parrot Pot over een database van 8.000 planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.