Test: Parrot Flower Power

Gaan jouw planten ook altijd dood? Met de Parrot Flower Power kan dat groene spul dat je in een pot hebt staan schreeuwen om hulp wanneer dat nodig is. Ik mocht één van mijn kamerplanten met deze gadget proberen te redden en dat blijkt te zijn gelukt. Vandaag dus mijn verslag van dé redder in nood voor de abusievelijk plantenhouder.

Unboxing

De eerste complimenten ontvangt Parrot al voor de creatieve verpakking van de Flower Power. Wat hebben ze dat enorm leuk gedaan! Zeker wanneer je bedankt dat je alleen de Flower Power sensor, een batterij en een handleiding in de verpakking hebt zitten.

Parrot Flower Power Unboxing

Installatie

Sterker nog, op de achterkant van het kaartje in de pot staat wat je werkelijk moet doen om de sensor aan het werk te krijgen. Dat is dus zo gepiept.

Parrot Flower Power Instructies

Dus, ik steek een batterij in de sensor, download de app en koppel de Flower Power aan mijn iPhone. Op deze ene batterij werkt de Flower Power trouwens zes maanden lang.

Parrot Flower Power Batterij

Werking

De Flower Power maakt gebruik van Bluetooth 4.0 SMART. Mogelijk is dit een reden dat Parrot eerst een iOS app bouwde. Er zijn ook al veel Android toestellen met ondersteuning voor deze standaard, dus ik verwacht dat Parrot ook met een Android versie gaat komen. Zo niet, zou dat heel jammer zijn.

De sensor bestaat uit twee takjes. Op één van de takjes zie je een bolletje zitten. Dit is een lichtmeter die kan bijhouden hoeveel licht jouw plant krijgt en zal waarschuwen als je de plant een verkeerde plaats in huis hebt gegeven.

In de body zelf heeft Parrot een temperatuursensor gestopt die de kamertemperatuur in de gaten houdt en zal waarschuwen als de plant het te warm of koud krijgt. Kan de thermostaat in de kamer dat ook vertellen? Ja, maar die staat niet naast het raam of meteen boven de verwarming. Dus gewoon naar de Flower Power luisteren ;-).

De twee sprieten die je in de grond drukt bevatten het laatste stukje techniek van de Flower Power. Deze meten namelijk de hoeveelheid water en bemesting die in de pot aanwezig is. Zo krijg je tijdig een melding om water te geven of de plant van extra voeding te voorzien.

Wanneer je de Flower Power in je pot hebt gestoken, is het tijd om je plant op te zoeken in de gigantische database van Parrot. Alleen zo weet de Flower Power namelijk wat jouw plantje nodig heeft om gezond groot te worden. De database van Parrot is gigantisch en ik heb alle planten bij mij thuis terug weten te vinden.

Parrot Flower Power iOS App

In de periode die ik nodig had om de Flower Power op mijn planten te testen, ben ik stiekem ook een beetje verliefd geworden op deze sensor. Hoewel hij niet goedkoop is, heb ik er al een paar bij gekocht om mijn meest dierbare plantjes in leven te houden. Leuk detail is dat je de sensor ook in het groen kunt kopen. Zo koop je dus de Flower Power die het minst opvalt wanneer deze in de pot staat.

Conclusie

De sensor is misschien wel een stuk duurder dan de gemiddelde plant die hij moet beschermen, maar het werkt wel. De Flower Power van Parrot maakt het een stuk gemakkelijker om planten in leven te houden en dat doet het op een buitengewoon slimme mannier. Het is alleen buitengewoon jammer dat er geen ondersteuning is voor Android.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Extreem veelzijdige sensor
  • Een plezier om uit te pakken
  • Gemakkelijk te installeren
  • Uitgebreide planten database

THE BAD

  • Waar blijft die Android app!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.