IFA Verwachtingen: Dag 2

De IFA is vandaag officieel geopend. Alle standhouders zouden klaar moeten zijn, dus we verwachten veel onverwachte gesprekken. Vandaag zijn ook weer de nodige, grote persconferenties.

TomTom

We trappen af bij TomTom. Vorig jaar deden ze hun persconferentie in een flitsende fitnesstudio om nieuwe GPS Spark horloges aan te kondigen. Dit jaar gaan we wederom een horloge, of in ieder geval een activity tracker, zien. Niet gepresenteerd in een fitness studio, maar gewoon op de IFA zelf.

Huawei

Ver van de IFA presenteert ook Huawei iets nieuws. Honderden journalisten doorkruisen Berlijn om de presentatie mee te maken. Vorig jaar presenteerde Huawei haar Mate S. Dit jaar de Mate S2? Er zijn veel geruchten over een Mate 9. Dat zou mooi zijn, maar de Mate 8 werd begin dit jaar tijdens de CES geïntroduceerd. Een Mate 9 zou dus nog wat vroeg zijn.

Wat in ieder geval lijkt te gebeuren is dat Huawei een derde merk in de markt gaat zetten. Huawei zit ook achter Honor dat vorige week in Parijs haar nieuwe Honor 8 presenteerde. Van Honor verwachten we dus niets tijdens de presentatie. Tot op heden is ook nog niet uitgelekt hoe het nieuwe merk gaat heten. Weer iets met een H? En waar gaat het merk zich op richten?

Sony

Na Huawei is het tijd voor Sony. Sony introduceert mogelijk een Xperia XR, of toch een ZX of gewoon een X Compact. Of gewoon alle drie. Verder verwachten we een nieuwe actioncam en de nodige andere fotografie en audio aankondigingen.

Harman

Meteen na Sony zijn we bij Harman. Hier verwachten we een serie aankondigingen onder de merken Harman/Kardon, JBL en AKG. Er zullen nieuwe hoofdtelefoons en speakers zijn.

Catalyst

Catalyst is één van de grotere merken op het gebied van waterdichte behuizingen voor smartphones en tablets. Het merk richt zich vooral op Apple en heeft een paar algemene hoezen voor laptops. Ook Catalyst zegt vandaag grote aankondigingen te gaan doen, maar of ze ook echt gaan verbazen…

Alldock

Het Duiste Dittrich Design laat haar Alldock zien op de IFA. De Alldock is een laadstation waarbij het design centraal staat. Het houten blok bevat gleuven waar je gadgets in zet. Hoe het zit met aansluitingen en kabelgeleiding is iets dat we moeten zien tijdens de presentatie. De Alldock is zeker een laadstation waar we interesse in hebben.

Showstoppers

We sluiten de dag af bij Showstoppers. Dit is een soort mini IFA waarbij alle merken dezelfde kleine tafel krijgen om hun producten te presenteren. Het is een kleinschalig en exclusief evenement voor journalisten waar we onder anderen presentaties van Keezel (beveiliging voor IoT), Photofast (iOS opslag), Udoq (laadstation), Aftershokz (bluetooth headset), D-Link (domotica en camera’s) en Pure (DAB+ radio’s) verwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.