Hands-on: Honor 8

Gisteren was Parijs even Honor. Nouja, in ieder geval voor de pers. Met honderden journalisten van over de hele wereld trokken we naar de Franse hoofdstad. Op het menu niet alleen stokbrood en wijn, maar ook het nieuwe vlaggenschip van het jonge smartphonemerk. De Honor 8.

Presentatie

Voor ik naar de echte hands-on ga, even een korte impressie van de presentatie. De presentatie vond plaats in het exclusieve Molitor zwembad in Parijs en zat echt prima in elkaar.

Hands-on

Maar dan de Hands-on. Hoe bevalt de Honor 8.

Design

het eerste dat opvalt is het design. De achterkant van het blauwe model wat we hebben meegekregen heeft een unieke glans. Honor gebruikt hiervoor 15 lagen van glas en filters. Een bijzondere prestatie. Door de 2.5d afwerking aan de randen van het glas, lopen deze wat af. Ze lopen mooi over in het aluminium frame van het toestel. Hierdoor voelt het toestel rondom zacht aan.

de achterkant bevat twee gaten in het glaswerk. Één voor de nieuwe vingerafdrukscanner en één voor de duo-tone LED flitser. Beiden zijn logisch. De vingerafdrukscanner zou niet werken achter het glas en het flitslicht zou zich door het glas verspreiden en daarmee een negatieve invloed hebben op de foto. De lenzen van de camera’s zijn namelijk ook bedekt door de glaslaag.

Hoewel het design een technisch hoogstandje is, is de kleur hierdoor ook echt wel heel intens. Het blauw is gewoon overal, maar dat geldt ook voor de andere uitvoeringen. De witte, gouden en zwarte. Ze zijn door en door gekleurd. Dit is even wennen, maar de Honor 8 heeft hierdoor wel echt een eigen gezicht binnen het smartphonelandschap gekregen.

Honor-8-Goud-Achterkant

Natuurlijk wil je niet dat de glazen achterkant beschadigt. Zeker niet ter hoogte van de cameralenzen. Honor brengt dan ook een transparante case voor de achterkant van het toestel uit. Het nadeel is wel dat deze hierdoor minder glanst. Het transparante plastic zorgt er verder wel voor dat het design goed zichtbaar blijft.

Snelheid

Naar de bencharks hebben we nog niet gekeken, maar de 4GB aan werkgeheugen en de octacore chipset leveren al een prima gebruikservaring. Het wisselen tussen apps verloopt vlot. Ook wanneer je games aan het spelen bent. Games zelf zien er ook prima uit op de Honor 8.

Camera

De camera-opstelling bestaat uit twee 12 megapixel Sony IMX 286 beeldsensoren. Één is een RGB kleurensensor en de tweede een monochrome beeldsensor. Die laatste gebruikt haar pixels voor de scherpte terwijl de eerste voor de kleur zorgt. Bekend verhaal? Klopt. Dit is het verhaal van de Leica camera in de Huawei P9. Ook hier zijn verschillende sensoren beschikbaar om scherp te stellen. Natuurlijk op basis van contrastherkenning op de beeldsensor, maar ook dieptemeting van de twee camera’s en de laserautofocus. En de focus is snel. Ik heb een aantal voorbeeldfoto’s voor je gemaakt. Ik moet het nog in detail testen, maar het lijkt precies dezelfde camera te zijn. Honor hoeft alleen niet te betalen voor het Leica merk.

Een aantal dingen die opvallen zijn bijvoorbeeld de selfie stand in het donker. Deze gebruikt het display van de Honor 8 als invulflits om het gezicht te belichten terwijl de achtergrond ook goed in beeld komt. Ook de nachtopnamen zijn behoorlijk sterk.

Toch missen we op dit moment ook een paar dingen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om foto’s op te slaan in RAW of monochroom. Dit kan ook goed aan de software liggen die we op de testtoestellen hebben staan. Het kan goed dat deze een update nodig heeft. Hiervoor hebben we een vraag bij Honor neergelegd. In onze review lees je hier alles over terug.

Voorlopige conclusie

De Honor 8 voelt een beetje als een light variant van de Huawei P9. Maar dan in een flitsende behuizing. Er lijken hier en daar wat kleine besparingen te zijn om de prijs te drukken, maar geen enkele heeft een belemmering gevormd tijdens de eerste 24 uur van gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.