We hadden hem tijdens de IFA van 2015 verwacht, maar toen kregen we de Mate S die dit jaar aftrapte met een innovatie award. Ook een zeer goed toestel, maar nu zien we dan eindelijk de Mate 8. Dé nieuwe phablet van Huawei met een display van maarliefst 8 inch en een scherm-body ratio van 83%.

In de enorme body van de Huawei Mate 8 zit ook een enorme batterij met een capaciteit van 4.000mAh met ondersteuning voor snelladers. Het design van de Mate 8 is wederom een aluminium unibody en net als bij de Nexus 6P heeft Huawei voor een ronde vingerafdruksensor gekozen. Bovendien moet de nieuwe sensor twee keer zo snel zijn als de sensor in de Mate S.

De basis van de Huawei Mate 8 wordt gevormd door de Kirin 950 octa-core chipset van Huawei’s HiSilicon. Deze heeft vier cores die op 1.8GHz draaien en vier cores die op 2.3GHz draaien. Het toestel draait Android 6.0 in combinatie met Huawei’s eigen EMUI 4.0 interface. Nieuw hierin is de split-screen modus.

Huawei-Mate-8

Je krijgt aan de achterkant een 16 megapixel Sony IMX298,camera met optische beeldstabilisatie en een snelle autofocus. Aan de voorkant zit een 8 megapixel camera voor selfies.

Huawei deelde ook nog wat informatie over haar succes als smartphonebouwer. Zo heeft Huawei 108 miljoen toestellen verscheept en $20 miljard omzet gedraaid. De omzet groeide 70% jaar-op-jaar en dat is zeer indrukwekkend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.