Is dit de Sony XR die op de IFA gepresenteerd zal worden?

Sony gebruikt traditioneel de CES en de IFA om nieuwe smartphones te introduceren waaronder een nieuw vlaggenschip. Ditmaal zou dit de Xperia XR moeten zijn. Het toestel moet het beste van Sony brengen.

Onlangs is de Sony XR voor het eerst gespot die het typenummer F8331 mee zou krijgen. Het toestel is bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC langs geweest en werd daar gespot. Naast dat het toestel zeer waarschijnlijk op de nieuwste Android versie zal draaien, zijn er nog meer verwachtingen.

Wat we op basis van de gelekte afbeeldingen al kunnen zeggen is dat er weer veel aandacht is voor de camera. Sony is al verantwoordelijk voor de productie van de camera modules voor enorm veel verschillende merken smartphonebouwers, maar Sony staat erom bekent meer aandacht aan de camera te geven in haar eigen vlaggenschip toestellen. Onder de camera zien we dan ook keurig een bi-color LED Flash.

Verder zien we op de buitenkant een USB-C aansluiting en de bekende vingerafdrukscanner op de rand.

Sony-Xperia-XR-Back

Qua camera’s kunnen we een voorzichtige gok doen op 21 megapixels aan de voorkant. Die camera zal natuurlijk ook in 4K video vastleggen. Het display is vermoedelijk weer 5,1 inch groot.

Gezien de lijn van ontwikkeling bij andere smartphonebouwers, gaan we er vanuit dat de Sony XR de Qualcomm Snapdragon 820 chipset meekrijgt. Deze ligt ook in de modulaire LG G5. We mogen 4GB aan werkgeheugen verwachten en natuurlijk de Adreno 530 GPU. Voor gamers zal de Xperia XR dus ook zeer aantrekkelijk zijn.

GadgetGear.nl zal bij de presentatie op de IFA zijn. Deze is om 13:00 op 1 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events