IFA2015: Force Touch belangrijke feature voor Huawei’s Mate S

Huawei heeft tijdens de IFA haar Mate S Android smartphone aangekondigd. Één van de belangrijkste features is de aanwezigheid van Force Touch waarmee Huawei concurrent Apple een hak probeert te zetten. Toch is deze functie afwezig in de smartphone die we vandaag in de hand mochten houden.

Force Touch verschijnt alleen in de Huawei Mate S 128GB die ‘ergens dit jaar’ zal verschijnen en waar de prijs nog niet van bekend is gemaakt. Het toestel zal een aantal gevoelige plekken rond het scherm kennen waar je acties aan kunt koppelen. Je kunt de ‘magic bottom’ ofwel onderkant van het display zelfs zo instellen dat deze de functie van de Android knoppen overneemt. Dan hoef je die niet meer in het beeld te hebben staan.

De Huawei Mate S beschikt over een 5,5 inch AMOLED display en meet 7,2mm dik. In tegenstelling tot de Huawei P8, steekt de camera bij de Mate S wel weer uit. Achterop het toestel zit dezelfde vingerafdruksensor die Huawei vorige week nog op de Honor 7 presenteerde. Het leuke hieraan is dat je acties aan de sensor kunt koppelen en hem zelfs als touchpad kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om foto’s te swypen.

Ook de bediening met de knokkel is verder uitgebreid. Zo kun je nu letters tekenen en daar acties aan koppelen. Bijvoorbeeld het starten van de muziek app bij het schrijven van een M. Daarnaast is het mogelijk om creatieve uitsneden te maken bij screenshots. Voorheen was je beperkt tot een vierkant.

Technisch krijg je met de Mate S een Hisilicon Kirin 935 chipset zoals we die kennen van de Huawei P8 Premium. Deze bestaat uit een Octa Core (Quad 2.2GHz + Quad 1.5GHz) processor en een Mali 628 MP4 GPU met 680M VRAM en 3GB aan werkgeheugen. Je krijgt 32GB aan interne opslagruimte. Net als bij de P8 is het mogelijk een micro-SD kaartje te plaatsen.

Ook nu weer kiest Huawei voor de 13 megapixel RGBW camera die het met de Huwei P8 introduceerde. Deze is voorzien van duo-tone LED flash en optische beeldstabilisatie. Via de manual optie in de foto app is de camera helemaal naar jouw eigen hand te zetten zodat je ook mooie effectfoto’s kunt maken.

Drie microfoons geven de Mate S meer controle over geluidsfiltering, maar staan ook andere leuke functies toe. Bijvoorbeeld het gericht opnemen van interviews of groepsgesprekken voeren tijdens vergaderingen waarbij het geluid uit andere richtingen dan van de spreker kan worden verwijderd.

Tenslotte is er nog ondersteuning voor Morpia printing. Dit protocol maakt de Mate S compatible met 700 printers van 29 merken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.