IFA: Minix presenteert de Neo Z83-4 Windows 10 mediaplayer

Tijdens de IFA mochten we kennismaken met de Neo Z83-4 mediaplayer. Een ventilatorloze mini PC die op Windows 10 draait. Natuurlijk in 64 bit. De Neo Z83-4 hangt zowel qua prijs als specs tussen de high-end NGC-1 als de Z64. Eigenlijk is het vooral een opvolger voor die laatste.

Zo heeft Minis de chipset voorzien van een Intel X5-Z8300 processor. Deze is voorzienv an 4GB DDR3L werkgeheugen en een Intel HD Graphics kaart voor het spelen van games.

De nieuwe chipset biedt ondersteuning voor dual-band WiFi inclusief het snelle 802.11ac. Echte mediaplayerfanaten leggen natuurlijk gewoon een UTP kabeltje naar de Neo Z83-4. Ook geen probleem. Naast een UTP aansluiting rust Minix de Neo Z83-4 uit met drie USB 2.0 poorten, één USB 3.0 poort, HDMI, DisplayPort, 3,5mm audio en een micro-SD slot. Op verzoek heeft Minix ook een Kensington slot toegevoegd en is de Neo Z83-4 voorzien van een externe antenne.

Wij kregen van Minix meteen een sample mee die momenteel volop wordt getest. Het eerste dat opvalt is de snelheid. Deze is prima voor het spelen van simpele games. Daarnaast kunnen basistaken gemakkelijk worden uitgevoerd. Denk aan het gebruik van Word, browsen en natuurlijk films kijken. Binnenkort lees je alle details.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events