Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Minix Neo Storage Pro SD4 (480GB en 4K HDMI voor jouw MacBook)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • 480GB opslagruimte
  • Sluit perfect aan
  • Thunderbolt 3 Pass-Through
  • PowerDelivery Pass-Through
  • Reis etui

THE BAD

Koop je een MacBook bij Apple, moet je meteen beslissingen maken voor de hoeveelheid opslagruimte en geheugen die je de rest van de tijd met de laptop nodig hebt. Gelukkig maakt Minix nu een waanzinnig handige adapter om in ieder geval meer opslagruimte te krijgen.

Met de Minix Neo Storage Pro levert Minix namelijk een Thunderbolt / USB-C hub met een ingebouwde NVMe SSD. Deze komt in twee kleuren (Space Grey / Silver) en in twee capaciteiten (480GB of 960GB).

Compatibility

De Minix Neo Storage Pro is gemaakt voor een beperkte serie Apple MacBook Pro en MacBook Air producten. Zie hier de lijst;

  • MacBook Pro 13 (2016, 2017, 2018, 2019)
  • MacBook Pro 15 (2016, 2017, 2018)
  • MacBook Pro 16 (2019)
  • MacBook Air (2019)

Wij hebben de adapter getest op de Apple MacBook Pro 13 2017.

Unboxing

Wat doet Minix dit slim. In de verpakking vinden we niet alleen de Minix Neo Storage Pro zelf, maar ook een kunstlederen hoes om hem netjes in te verpakken. Top!

Design

De adapter klikt rechtstreeks op de USB-C poorten van de MacBook Pro. Je krijgt een aantal aansluitingen terug. Op de kopse kant is dit een HDMI poort. Op de zijkant een USB-C en een USB-A poort. De rest van de ruimte wordt gebruikt voor de interne SSD.

Apple levert de adapter in twee kleuren. Daarbij heeft Minix rekening gehouden met de kleurstelling van de MacBook hardware. Je kunt dus een zilveren uitvoering kopen en een Apple Space Gray uitvoering.

Prestaties

De HDMI poort is in staat om 4K signaal door te geven. Dit kan tot 60Hz, dus heel dik in orde voor games en films.

De USB-C poort maakt gebruik van Thunderbolt 3. Je kunt dus lekker daisychainen naar andere Thunderbolt 3 producten zoals de Apple SuperDrive. Daarnaast zit er PowerDelivery Pass-Through ondersteuning op. Je sluit jouw Apple lader dus gewoon op deze USB-C poort aan. Ook kun je er nog andere USB-C hubs tussen plaatsen.

De USB-A poort is een USB 3.0 poort. Lekker op snelheid voor bijvoorbeeld nog een externe harddrive. Wil je apparaten opladen en heb je geen lader op de Thunderbolt aansluiting aangesloten, dan kan jouw MacBook maximaal 1 ampère leveren over deze USB poort. Wil je apparaten sneller opladen, sluit dan jouw Apple adapter aan. Dan kom je op 2 ampère over deze USB poort.

Tenslotte de SSD, toch een beetje de hoofdrolspeler in dit product. Het model dat we testen bevat 480GB opslagruimte. Grofweg een halve terabyte dus. Zowel de schrijf- als de leessnelheid komen rond de 400MB per seconde uit. Precies wat Minix in haar advertenties beloofd.

Conclusie: Minix Neo Storage Pro

De Minix Neo Storage Pro levert een extreem gemakkelijke manier om de opslagruimte van jouw MacBook te vergroten. Hij sluit qua design en prestaties prima aan. Natuurlijk zouden we graag wat meer snelheid op de SSD zien, maar op het scherpe prijspunt is ook dat niet iets om over te klagen. Minix heeft hier met recht goud verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.