Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Minix Neo Storage Plus 4K USB-C hub met 480GB SSD

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Handig mee te nemen
  • Prima SSD
  • Mooi op kleur van de laptop
  • Veel extra aansluitingen

THE BAD

Dit jaar lanceerde Minix haar Minix Neo Storage Plus series. Externe USB-C hubs in twee kleuren grijs met een capaciteit van 480GB of 960GB en een 4K 60Hz HDMI uitgang.

Unboxing

In de verpakking vinden we natuurlijk de Minix Neo Storage Plus. Daarnaast vinden we in de verpakking een handleiding en een USB-C naar USB-C kabel in dezelfde kleurstelling.

Design

Minix heeft voor het ontwerp mooie, rechte lijnen gebruikt in combinatie met afgeronde hoeken. Een ontwerp dat echt het ontwerp van moderne ultrabooks als de MacBook pro en MateBook 13 complimenteert. Daarnaast past het ook prima bij een iPad Pro, al zal dat meegeleverde kabel dan net even te kort zijn.

Minix levert deze hub in twee tinten grijs. Daarbij houdt Minix netjes de kleuren van Apple aan. Je krijgt de keuze tussen zilver en space grey. Daarnaast is de statusled keurig wit, zoals Apple en andere fabrikanten het graag zien.

Specs

Onze versie van de Minix Neo Storage Plus komt met een 480GB SSD. Er is ook een uitvoering met 960GB aan opslagruimte. In onze eigen test ligt de schrijfsnelheid rond de 295 MB per seconde. De leessnelheid komt rond de 406 MB per seconde uit.  Voor een relatief goedkope externe SSD zijn dit echt prima scores.

De hub maakt gebruik van het USB 3.0 protocol. Hierdoor heb je een maximale totale datasnelheid van 5Gb per seconde. Voor de SSD en vele andere toepassingen zal dat ruim voldoende zijn. Daar gaat uiteraard alle snelheid voor aangesloten apparaten vanaf. Dus als je de 1Gb LAN aansluiting ten volste gebruikt, hou je dus 4Gb per seconde aan capaciteit voor andere apparaten over.

De hub heeft ook een HDMI aansluiting. Hiervoor maakt hij gebruik van DP Alt Modus. Bij de MacBook Pro 13 zit dit op beide USB-C poorten. Bij de Huawei MateBook 13 alleen op de rechter. Wij krijgen keurig een 4K HDMI signaal op 60Hz uit deze poort.

Tenslotte krijg je nog twee USB-A poorten en een USB-C poort (we tellen de USB-C naar jouw computer niet mee). Die twee USB-A poorten zijn op basis van USB 3.0. De USB-C is niet voor data, maar die ondersteunt Power Delivery Passthrough. Daar kun je dus jouw adapter op aansluiten en dan wordt jouw laptop, tablet of smartphone over de USB-C kabel van de hub opgeladen. Bij de Apple MacBook Pro 13 kan dit op beide USB-C poorten. Bij de Huawei MateBook 13 alleen op de linker USB-C poort. Bij tablets en smartphones werkt dit ook perfect.

Conclusie: Minix Neo Storage Pro 480GB

Wil je gemakkelijk wat extra opslagruimte op zak hebben. En in zo’n vormfactor dat je dit gemakkelijk kunt delen tussen macOS, Windows 10, iOS en Android apparaten? Dan levert de Minix Neo Storage Pro 480GB meer dan alleen opslag. Je krijgt namelijk ook een berg extra aansluitingen. Heb je een smartphone van Samsung, Huawei of Honor, dan veranderen die zelfs in een Android desktop computer. Handig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.