Preview: Asus ROG Phone (Android voor gamers)

Kosten nog moeite werden gespaard vanmiddag voor de perslancering van de Asus ROG phone. Onder het genot van een blikje cola en twee bitterballen, mocht de Nederlandse pers het nieuwste en meteen duurste vlaggenschip van Asus’ Republic of Gamers even vasthouden.

In een praktisch geblindeerde Vodafone winkel in hartje Utrecht, vierde de telecomprovider dat ze de smartphone exclusief mogen verkopen. En dat laatste is goed nieuws voor gamers. De high-end gaming phone ligt sinds oktober in andere landen in de winkel en leek even Nederland over te slaan. Zonde, want in de charts is dit de snelste Android smartphone van dit moment. En dat is precies wat de gamer nodig heeft.

Wat de Asus ROG zo bijzonder maakt is de enorme hoeveelheid accessoires waarvan het gros via de speciale datapoort werkt. Zo kun je de ROG Phone, als een Nintendo Switch op een dock zetten om het beeld op TV te zien. Net als de Nintendo Switch zijn er ook controllers die op de zijkant geprikt kunnen worden en er is een module die extra koeling kan leveren.

Daarover gesproken, Asus heeft actieve koeling in een smartphone. Inderdaad, een ventilator. En toch is de Asus ROG Phone ook nog waterdicht. Een hele prestatie. Ook bijzonder zijn de air triggers. Dit zijn ultrasone zones waar de smartphone de druk van jouw vingers kan voelen. Hierdoor kun je de smartphone veel meer als een controller hanteren. Erg goed gedaan. Overigens konden we niet alle accessoires helemaal uitproberen omdat niet overal de firmware up to date bleek te zijn.

Wil je het helemaal luxe, dan koop je twee Asus ROG smartphones. Inderdaad, 2 en dan koop je er ook de speciale cover bij Je telt dan zo’n € 2.5000 neer, maar dan heb je de meest krachtige Nintendo DS ervaring ooit in handen. En nee, dat is echt geen grap. Er is een speciale case waarmee je van twee ROG Phones een hele dikke handheld gaming console maakt. Of een hele luxe dual-SIM smartphone natuurlijk 😉

De Asus ROG Phone draait op de Qualcomm Snapdragon 845 chipset met 8GB aan werkgeheugen. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 128GB of 512GB opslagruimte. Belangrijk voor gamers, je kunt deze niet uitbreiden.

Tijdens de hands-on sessie kregen we een Asus ROG phone in handen en mochten we even experimenteren met de accessoires en games. Nouja, game. Van de twee games op het toestel, werkte er maar één. Asphalt van Gameloft. Maar die zag er wel echt heel goed uit. Niet dat de resolutie van het display erg hoog is (FHD+), maar het AMOLED display is met 90Hz/1ms reactietijd vooral heel snel. Hierdoor beleef je de game veel intenser.

Sowieso heeft Asus haar best gedaan om de hele ROG ervaring intens te maken. De Android OS versie (helaas nog 8.1, update naar Android 9 is nog onbekend) is enorm goed aangepast op de sfeer van ROG.

Hoewel je van ons gewend bent na een launch event al vrij snel de eerste beelden van de camera’s van een toestel te zien, moeten we je teleurstellen. Asus heeft geen testtoestellen voor de pers meegenomen. Die komen op een later moment.

De voorlopige conclusie is dat Asus in ieder geval een heel sterk product laat zien. Hoewel we er onvoldoende mee konden om echt een goede mening te vormen, denken we dat Asus met de ROG de goede weg heeft ingeslagen. Of in ieder geval zich voorlopig kan onderscheiden van concurrenten als de Razer Phone 2 die ook net in Nederland is gelanceerd en honderden euro’s goedkoper is… maar niet zo’n enorm mooie lijn accessoires kent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.