Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Huawei P9

We zitten in hartje Londen voor de perspresentatie van de nieuwe Huawei P9. Één ding is duidelijk. De samenwerking met Leica is niet voor niets. It’s all about the camera. Voor de derde keer achtereen overigens. Ook bij de introductie van de P7 en de P8 stond de camera centraal. Maar nu werkt Huawei samen met Leica.

Dual-Camera

Het belangrijkste, zonder twijfel, is de dual-camera in de P9. Het bijzondere daarbij is dat je een kleuren- en zwart-wit optiek in de Huawei P9 krijgt. Deze combinatie van optieken is ontwikkeld door Leica Camera AG. Het geeft niet alleen de mogelijkheid om op deze manier optimaal in zwart-wit te fotograferen, maar bij kleurenfoto’s moet de zwart-wit camera ondersteunen om hogere contrasten mogelijk te maken. Iets dat we in de praktijk natuurlijk erg graag willen zien. Beide beeldsensoren hebben een resolutie van 12 megapixels.

Huawei-P9-Dual-Camera

Opvallend detail is dat Leica en Huawei bij de bouw van de cameramodules zijn afgestapt van de RGBW beeldsensor die Huawei met veel lawaai presenteerde met de Huawei P8. In plaats daarvan zit er weer een RGB sensor in. Mogelijk heeft een RGBW beeldsensor geen toegevoegde waarde in het geheel.

Qua scherpstellen kiest Huawei voor een Hybrid Autofocus. De Huawei P9 is voorzien van laser, diepteberekening en contrast on scherp te stellen. Ook het diafragma is met de hand in te stellen om DSLR-achtige foto’s te maken.

Huawei-P9-Line-Up

De camera app heeft door deze nieuwe mogelijkheden ook een flinke update gekregen. Zo is het mogelijk om bij het filmen te kiezen tussen Standard, Vivid Colors en Smooth Colors.

Dual-IC Fast Charge

De Huawei P9 bevat een USB Type-C aansluiting. Dit is de tweede na de Huawei Nexus P6. Ook hier weer een klein stukje innovatie. Met tien minuten laden moet er door een nieuw dual-IC laadsysteem genoeg stroom in zitten om zes uur te kunnen bellen.

Vingerafdruksensor

De vierde generatie vingerafdruksensor is in de Huawei P9 aanwezig. Deze is sneller dan die op de P8 en bevat toch veel van de handige functies. Bijvoorbeeld om door afbeeldingen te swypen. Je gebruikt hem dan eigenlijk als een klein touchpad. Bovendien kan deze vingerafdrukken in 3D registreren en herkennen. De plaatsing aan de achterkant is niet nieuw, maar wel heel handig. Bij de Mate S won Huawei nog een innovatie award voor deze sensor.

Android

Huawei installeert standaard Android 6.0 op de toestellen. Hier giet Huawei zelf haar Emotion UI (EMUI) versie 4.1 overheen.

Huawei P9 Specs

De reguliere P9 is uitgerust met een Full HD 1080p display met een doorsnede van 5,2 inch. Onder de motorkap ligt de Hi-Silicon Kirin 955 chipset van Huawei zelf. Een 64-bit octa-core chipset met een topsnelheid van 2,5GHz op vier cores en nog eens 1,8GHz op de andere vier cores. Het toestel is uitgerust met een accu van 3.000mAh. Er komt een variant met 32GB opslagruimte en 3GB aan werkgeheugen en een variant met 64GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen.

Huawei-P9-Style

Huawei P9 Plus Specs

Geen Huawei P9 Premium, maar een Huawei P9 Plus. Ja, ze kijken natuurlijk wel een beetje naar de concurrenten. In tegenstelling tot de reguliere P9 krijg je nu een 5,5 inch ‘Press Touch’ display. Het toestel is uitgerust met een 3.400mAh accu. De Plus uitvoering komt alleen in een uitvoering met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Beschikbaarheid

De Huawei P9 gaat €599 kosten. Wil je de versie met 4GB, leg je €649 neer. Voor de Huawei P9 Plus betaal je €749.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.