Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hands-on met de Huawei Ascend P7

Met de introductie van de Ascend P6 zette Huawei al een bijzonder stukje design en techniek neer, maar het kon beter. Dit bewijst Huawei vandaag in Parijs waar wij aanwezig mochten zijn bij de onthulling van de Ascend P7 4G LTE.

Qua design lijkt de Ascend P7 nog sterk op de P6 behalve dat de achterkant voorzien is van een bijzonder patroon. Iets dat je bij de witte versie beter ziet dan bij de zwarte. Voor het maken van het patroon op de achterkant zijn alleen al 7 lagen materiaal gebruikt.

Tijdens de review van de Ascend P6 was ons grootste (en eigenlijk enige) commentaar de accuduur. Na de release heeft Huawei al flinke verbeteringen in het accuverbruik doorgevoerd via software updates. In de P7 pakken ze door op deze ontwikkeling. Zo is de P7 standaard al uitgerust met een 2.500mAh accu in plaats van 2.000mAh. Er is een gel laag aangebracht om de temperatuur van de accu beter te beheersen en de accu lijkt veel meer ruimte in het toestel zelf te krijgen door een slimmer ontwerp van de printplaat in het toestel. Daarnaast heeft ook Huawei een extreme stroombesparingsfunctie aan Android toegevoegd waardoor je in ieder geval bereikbaar blijft.

Huawei-P7-HTC-One-M8

Over bereik gesproken, Huawei heeft een nieuwe, dubbele antenne ontwikkeld voor in de Ascend P7. Deze moet een 20% beter bereik opleveren. Iets dat vooral 4G liefhebbers enorm zullen waarderen. Een beter bereik van de antenne laat bovendien weer een stukje besparing op het energieverbruik toe.

Iets wat heel slim is, maar niet in Nederland verkocht gaat worden is het 4G Duo Sim model van de P7. Deze is slim omdat de simtray die wij voor de micro-SD kaart gebruiken, in dit toestel als tweede simtray gebruikt kan worden. Je kunt dus kiezen wat voor jou belangrijker is.

Huawei-P7-Duo-SIM

Huawei pakt ook door op de ontwikkeling van de camera’s in de smartphone. Aan de achterkant van het toestel heeft Huawei een imposante camera geplaatst. Deze beschikt over een vierde generatie BSI CMOS sensor van Sony die 13 megapixels opslaat. De lens heeft een diafragma van f/2.0.

Om snel foto’s vanuit de standby te kunnen schieten, kun je de camera app starten door twee keer op de volume-omlaag knop te drukken. De opstarttijd van de camera app zou 1.2 seconden zijn.

Huawei-P7-SLecht

Om op het groeiende aantal selfies in te spelen, krijg je bij Huawei een 8 megapixel camera aan de voorkant en daarmee zou Huawei maar zo eens een klein primeurtje kunnen hebben. Deze camera kan video’s in 1080p streamen. In de camera app van Huawei zit ook een panorama selfie functie. Na het schieten van de selfie, kun je nog een paar foto’s van de ruimte om je heen schieten om zo meer van de omgeving in beeld te krijgen. Daar doen we het immers voor.

De P7 is voorzien van een 5 inch display met Full HD (1920×1080) resolutie. De kijkhoek is zeer breed en de kleuren lijken behoorlijk natuurgetrouw te zijn. Het display en de achterkant worden beschermd door Gorilla Glass 3 van Corning.

Huawei-P7-Onderkant

De Huawei Ascend P7 gaat €449 kosten.

Huawei presenteerde met de P7 meteen twee slimme accessoires. De Huawei Bluetooth Tag laat je via Bluetooth 4.0 je bezittingen in de gaten houden, maar werkt ook als afstandsbediening voor de camera app van Huawei.

Huawei-Bluetooth-Tag

Huawei introduceerde ook een eigen smartwatch/lifeband. Hoewel er nog weinig details over werden vrijgegeven, weten we wel dat je ermee kunt bellen. Huawei gaat deze accessoire de TalkBand B1 noemen.

Huawei-TalkBand-B1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.