Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

GadgetGear Innovatie Awards 2015

2015 is voorbij, dus we maken de balans op. In 2015 verschenen honderden reviews op GadgetGear.nl en zoals altijd zijn we behoorlijk kieskeurig in wat we willen reviewen. We doen het in onze vrije tijd en voor ons plezier. Vier redacteuren blikken terug op 2015 en vertellen waar volgens hun dé innovatie van 2015 te vinden was.

Sonos PLAY:5

Albert Zeeman – Eigenlijk heeft Sonos al een dikke innovatie award verdiend voor wat het bedrijf bereikt heeft in veel huiskamers. Sonos heeft streaming muziek weliswaar niet uitgevonden, maar wel gemakkelijk en bereikbaar voor iedereen gemaakt. Het installeren van een Sonos product is geen technisch moeilijke klus. De producten passen in vrijwel elke inrichting en blijken telkens weer compatibel te blijven in het Sonos systeem.

Sonos-Play-5-Wit-Voor

De stereo torens zijn uit vele huiskamers verdwenen, mede dankzij Sonos. Wij hebben onze state-of-the-art stereo set uit de jaren tachtig op marktplaats gezet bij het verschijnen en horen van de PLAY:5 met TruePlay technologie. Als stereo set met een subwoofer is de Play5 een waar hifi genot. Een goede streamingdienst zoals Deezer of Tidal is dan wel cruciaal. De TruePlay technologie maakt het voor iedereen mogelijk om de luidspreker karakteristiek te optimaliseren voor de persoonlijke opstelling.

Mophie Powerstation 8X

Roelof van Doorn – Innovatie in powerbanks beperkte zich tot voor kort tot het gebruik van bijzondere materialen en designs. Echt risico’s nemen leek er nooit echt bij. Oké, bij Mophie boden ze met eerdere powerbanks al de mogelijkheid om de powerbank tussen smartphone en computer te plaatsen waarbij de dataverbinding met de smartphone in tact blijft.

 

Mophie-Powerstation

Met de nieuwe Powerstation 8X brengt Mophie al haar innovaties samen in een powerbank met bluetooth ondersteuning. Via Bluetooth 4.0 LE houdt de powerbank contact met jouw smartphone zodat je weet wanneer je deze moet opladen. Bovendien zijn er twee USB poorten om mee te laden waarvan één met ondersteuning voor Fastcharge. Naast de Mophie Powerstation 8X zijn al deze innovaties ook in de iets kleinere Powerstation 5X te vinden. Hoe dan ook, deze zit standaard in mijn tas.

Call of Duty: Black Ops III

Jeroen C. Muts – Mijn Innovation Award 2015 gaat uit naar een game. De game Black Ops 3. Dit omdat Treyrach gelukkig het tijdperk van jetpacks en slappe gameplay achter zich laat. BO3 komt keihard terug met prachtige levels, graphics de Specialists en spanning zoals vanouds.

call_of_duty_black_ops_iii-wide1

Ik was wat huiverig bij de aanschaf na het verdriet van Advanced Warfare, maar de uurtjes multiplayer stapelen al op en ik ben nog lang niet uitgekeken. Deze game is vernieuwend op het gebied van talloze extra’s zoals de black market die echt tot zijn recht komt, de taunts, de speciale aanvallen van de specialists en nog veel meer. Heb je de game niet gekocht omdat je dacht dat COD een lost cause was? Ren naar de winkel en speel mee in een titel die de naar Call of Duty weer waard is.

Huawei Mate S

Arjan Olsder – Voor de innovatie award was het dit jaar een nek aan nek strijd tussen Sony en Huawei. Hoewel we al langer vingerafdruksensoren in smartphones tegenkomen, zaten die lekker lastig midden onder het display en beperkten ze zich tot die ene functie. Zowel Sony’s Xperia Z5 als de Huawei Mate S plaatsten de sensor op een andere, logischer plek. Maar waarom won de Mate S?

Huawei Mate S_Front

Niet om de Force Touch. Die zit alleen in het premium model dat wij nog steeds niet in handen hebben gehad. Nee, omdat Huawei meer doet met de vingerafdruksensor dan alleen jouw smartphone ontgrendelen. De grote sensor biedt ook ruimte aan een klein touchpad waar je weer acties aan kan koppelen. Geniaal! Overigens is deze technologie ook goedkoper te ervaren door een Honor 7 te kopen. Voor wie het nog niet weet, Honor is een merk van Huawei dat net iets goedkoper is en een iets andere strategie volgt. Bovenal, het is gemakkelijker uit te spreken ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.