Ze waren gisteren allemaal in Haarlemmermeer voor het Tech Data evenement, behalve één; HTC. Die sloeg het grote, jaarlijkse dealerevenement over voor haar eigen feestje; de lancering van de HTC 10. Daar zoomen we nu eerst even op in voor we later vandaag een aantal andere onthullingen vanaf de beursvloer brengen.

Specs

Net als bij de LG G5, heeft HTC voor de Qualcomm Snapdragon 820 chipset gekozen. De chipset die de blamage van de Qualcomm Snapdragon 810 in de HTC One m9 moet doen vergeten. Er is volledige ondersteuning voor de snelste 4G LTE banden en Boost+ technologie moet het wisselen tussen apps flink versnellen. Door ondersteuning voor Fast Charge is het toestel in een half uur voor 50% op te laden.

Het display van de HTC 10 heeft een diagonaal van 5,2 inch. Het betreft een Super-LCD display met een quad-hd resolutie. Dat zijn 2560×1440, niet te vergissen met UHD of 4K waarvan de resolutie hoger ligt. Hoe dan ook zal dit smullen zijn voor liefhebbers van VR.

HTC-10-Topaz-Gold

Apple Airplay Ondersteuning, Hi-Res Audio, Boomsound en USB Type-C Audio

Motorola bouwde met de Rockr al eens een (toen nog) GSM met ondersteuning voor Apple iTunes. Dat Apple hierna de deur niet helemaal heeft gesloten bewijst de HTC 10. Nadat Apple al eigen Android apps ontwikkelde voor de migratie naar iOS en voor het gebruik van Apple Music, is de HTC 10 de eerste Android smartphone met ondersteuning voor Apple AirPlay. Daarmee kan de HTC 10 vij streamen binnen een Apple netwerk. Het gaat overigens wel enkel om het streamen van muziek. Het streamen van video’s is niet mogelijk.

Sony was de eerste die los ging op Hi-Res Audio. Sony deed dit op de Xperia Z3, Xperia Z3+ en Xperia Z5. HTC erkent het belang van 24-bit audio en biedt ook ondersteuning voor Hi-Res Audio in de HTC 10. Wij hopen dat er snel meer zullen volgen. De DSP van de HTC 10 biedt ook de mogelijkheid om 16-bit (CD) audio om te zetten naar 24-bit. De DSP vult dan de gaatjes op met wat het denkt dat er op die plekken aan audio zou moeten zijn.

Ook Boomsound is terug in het ontwerp van de HTC 10. Speakers voor hoge en lage tonen zijn gescheiden en van een eigen versterker voorzien. Hoewel de smartphone uiteraard geen ruimte heeft voor een echte bas kast, biedt deze opstelling wel de mogelijkheid om het geluid veel zuiverder uit de speakers te laten komen en dat is gewoon een slimme zet van HTC.

De HTC 10 is, net zoals de laatste Nexus en Huawei toestellen, voorzien van een moderne USB Type-C poort. JBL heeft een setje oordopjes voor deze aansluiting ontwikkeld met actieve ruisonderdrukking. Ja, het gaat inderdaad allemaal om entertainment bij dit toestel.

HTC-10-Carbon-Gray

De camera

Ook de camera staat hoog in de belangstelling bij HTC. Net als bij de Samsung Galaxy S7 Edge heeft HTC voor een optisch gestabiliseerde camera gekozen. Deze heeft een diafragma van F1.8 waardoor deze zeer lichtsterk is. Dit is een groot voordeel wanneer je foto’s maakt bij weinig licht.

Net als bij haar voorganger, hebben we te maken met een HTC Ultrapixel camera. De pixels zijn met 1.55um groter dan bij reguliere camera’s. De Nexus 5x, Nexus 6p en Huawei P9 (review later deze week), beschikken hier ook over en boeken veel succes met de grotere pixels. Net als bij voorgenoemde smartphones maakt ook HTC gebruik van een laser autofocus, maar het is onbekend of HTC ook nog andere technologie gebruikt. Net als bij de Huawei P9 beschikt de HTC 10 over een handmatige modus met ondersteuning voor RAW fotografie. Of Adobe al ondersteuning biedt voor het RAW formaat van HTC is nog onbekend.

Ice View cover

HTC verzon de dot pixel cover voor de m-series en vele anderen namen dit idee al snel over. Nu introduceert HTC de Ice View cover. Eigenlijk een cover met een semi-transparant vlak waardoor informatie van het display zichtbaar blijft.

Beschikbaarheid

De HTC 10 ligt vanaf mei in de winkel voor €749.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.