Test: Teufel Rockster XS BT speaker; MUST HEAR!

Zo aan het einde van het jaar overspoelen de persberichten onze emailbox. Deels vanwege de december verkoopcijfers die gehaald moeten worden en deels vanwege de CES beurs in januari. Zo kwam ook het aanbod van Teufel om de paar maanden geleden geintroduceerde nieuwe Bluetooth speaker te testen. Wij worden niet snel meer warm van de zoveelste BT speaker, maar deze overtuigt zo, dat we deze ervaring moeten delen.

Opvallend
Hoofdtelefoons en Bluetooth speakers, ze zijn er werkelijk in duizenden vormen, maten en prijzen. Soms rommel, vaak oké, maar zelden echt overtuigend. Op de IFA heb ik met verbazing staan kijken naar de mega muziek truck van Teufel. Teufel is als merk aan het veranderen. Raumfield is het design merk van de firma en Teufel is zonder twijfel inmiddels de stoere kant. Op de IFA zagen wij de Rockster. Een draadloze PA speaker om feestjes weg te blazen. Er is nu ook een mini versie; de Rockster XS. Zo kwam de Teufel Rockster XS bij mij terecht. Samen met een nieuwe hoofdtelefoon; de Teufel Turn. Binnen een paar dagen kan je over deze ‘hoofdtelefoon met ballen’ een review over lezen.

Teufel-truck

 

 

 
ROCKSTER XS online kopen | Teufel 4Beton
De Rockster XS valt allereerst op door het gewicht. De 720 gram gooi je niet zo maar in je rugzak. Dat gewicht is absoluut geen dood gewicht zoals in sommige producten een stukje lood zit voor de kwaliteit beleving. Een 4400 mAh accu is vooral de reden van het gewicht en levert voldoende voeding voor 14 uur speelplezier. Je kan zelfs tijdens het spelen andere apparatuur opladen via de Rockster XS. Er is ook een mogelijkheid om met twee Rockster XS speakers een draadloze stereo opstelling te maken. Een feestje kan zo aardig op gang komen.

ROCKSTER XS online kopen | Teufel 2Geluid
De Rockster XS heeft veel leuke features, maar de Klasse D versterker met 8W vermogen op de speakers overtuigen. Wat een geluid!! De geluidsdruk is enorm. Zeker wanneer je de boost knop indrukt. Officieel is deze voor buitengebruik, maar in de badkamer knalt het heerlijk. Omdat de luidspreker ook nog eens spatwater dicht is kan ie overal mee naar toe. De boost knop licht rood op en het geluid krijgt een soort extra loudness met vooral veel laag. Waar veel andere luidsprekers gaan rammelen door veel laag, blijft de Rockster XS echt lekker strak klinken. Het midden en hoog komt lekker los en zelfs met één luidspreker heb je niet echt het idee dat het uit één hoekje komt. Van de vele vele luidsprekers die wij getest hebben was er geen beter geluid met zulk luid volume onder de tweehonderd Euro.

Teufel-Rockster-XS-P1180635_Snapseed

Wensen
De Rockster XS heeft dus een boos knop, speelt draadloos en is spatwaterdicht. Voor de Android gebruikers is er zelf een NFC verbinding mogelijk. Het enige wat we missen is een NEXT knop. Niet alle apps werken met twee keer de play knop indrukken. Als je staat te douchen met de Rockster is het af en toe wel handig als je snel even kan doorspoelen…. de muziek dan 😉
Als reviewer rijst wel de vraag: ben je nog wel gelovig als weer een product beter is dan het vorige? Alle reviews zijn oprecht en gelukkig een weergave van de technologie die steeds weer beter wordt. De transparantie in de markt zorgt dat de concurrentie de producten steeds beter maakt. Mijn GadgetGear reviews zijn niet gefinancierd door fabrikant of andere bron.

Teufel-Rockster-XS-P1180636_SnapseedConclusie
Teufel heeft een nieuwe koers als merk ingezet. Product voor muziekliefhebber maar wel de stoere rockers. De dames op de redactie waren niet gecharmeerd van het uiterlijk van het product. De mannen des te meer. De Teufel Rockster XS is kwaliteit in afwerking, details, geluid, volume en klankbeeld. Het gaat enkel ten kosten van wat gewicht, maar echte mannen hebben daar geen probleem mee.

De Teufel Rockster XS kost 179 Euro en is online te koop

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • top geluid
  • VOLUME
  • kwaliteit afwerking
  • stereo mogelijkheid
  • spatwaterdicht
  • functie als accupack

THE BAD

  • ontbreekt NEXT knop
  • 720 gram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.