Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Test Teufel ‘Real Z’ half-open, over-oor hoofdtelefoon

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • fraaie vormgeving
  • ruimtelijk geluid
  • luid volume
  • diep laag
  • compleet geleverd

THE BAD

  • keuze kunststof ilv aluminium
  • draad afhankelijk
  • niet opklapbaar voor reizen

Zoveel mensen, zoveel smaken en inmiddels ook zoveel hoofdtelefoons. Ben je hipster, audiofreak, forens of sporter. Voor elke lifestyle en bezigheid is wel de perfecte hoofdtelefoon voor ieder budget te vinden. Het Duitse Teufel lanceerde onlangs hun ‘Real Z’ hoofdtelefoon. Een hoofdtelefoon met de ambitie voor veel gebruikers de ideale hoofdtelefoon te zijn. Dat is lastig met zoveel keuze. Na een maand gebruik is het ons klip en klaar wie de RealZ zeker eens moet proberen. Met de online shop van Teufel is dat erg gemakkelijk.

real-z-brown-mainRuimtelijke weergave
De Aureol Real overtuigde ons al dik twee jaar geleden. Een extreem lichte en helder klinkende hoofdtelefoon voor net geen honderd euro. De opvolger is de Real Z. De Real is zo open dat je alle geluiden om je heen hoort bij het afspelen van muziek op half volume. De buren luisteren echter ook mee. De Real Z is iets meer gesloten. Teufel beweert dat de Real Z goed het omgevingsgeluid isoleert. Dat is niet geheel zo. Bij half volume hoor je nog een beetje van wat om je heen gebeurt. Eigenlijk is dat wel heel prettig. Je zit dus niet 100% afgesloten van jouw omgeving. Door deze semi-open constructie blijft het geluid lekker transparant en ruimtelijk. Wij hebben onlangs op de IFA duurdere hoofdtelefoons beluisterd, die zelfs met een Hi-Res-Audio logo zijn uitgerust, die veel minder ruimtelijk klinken.

Gevaarlijk heerlijk
Wanneer je het volume opendraait van de audiobron, dan gaat de Real Z schitteren. Geen enkele hoofdtelefoon die wij de afgelopen jaren op ons hoofd hebben gehad heeft zoveel volume en dynamiek zonder de muziek te vervormen of tekort te doen. Beats hoofdtelefoons zijn bekend om hun diepe laag maar vervormen extreem de bassen. Het laag van de Real Z is lekker vet en drukt zelfs bij vol volume goed op de oren en trommelvliezen. Zoals je in een club de bassen in je maag voelt drukken, zo kan de Real Z druk op je oren geven. De combinatie met het goede draagcomfort maakt de Real Z een gevaar voor het gehoor. Erg lang vol het volume uit de Real Z op je oren zetten kan niet goed zijn. Omdat de muziek niet vervormt en de hoofdtelefoon niet gaat knellen, is de verleiding wel erg groot. Overigens is het karakter van de Real Z absoluut voor meer dan moderne muziek geschikt. Ook singer/songwriter, jazz en zelfs klassiek klinkt lekker. Het ‘Chorale Wachet Auf, Ruft Uns Die Stimme’ van Bach, waar het kerkorgel erg laag gaat, komt prachtig uit de Real Z.

Teufel-Real-Z-AluVormgeving
De Teufel Real Z is leverbaar in zwart en bruin. De bruine versie met alu effecten heeft onze voorkeur. Een beetje retro en rete sjiek. Let wel dat de alu ogenden onderdelen geen aluminium zijn. Het is kunststof met een opgedampt alu laagje. Daardoor blijft de hoofdtelefoon licht en redelijk betaalbaar. Een uitvoering in volledig aluminium zou het dubbele hebben gekost van het huidige prijskaartje. De grote schelpen die volledig om het oor gaan maken dat de hoofdtelefoon minder geschikt is om in bed naar muziek te luisteren. De mate waarin omgevingsgeluid doorklinkt en de buren meeluisteren maken de Real echt ongeschikt voor forensen of gebruik in een vliegtuig. De draad sluit ook sporten uit. De Teufel Real Z is een hoofdtelefoon die je opzet om lekker echt van muziek te genieten of tijdens studie of werk je wat af te sluiten, maar niet te verdwijnen in volledig isolement. Dit stukje is getypt met het genot van de Real Z op het hoofd terwijl er van alles in huis gebeurt waar je wel van op de hoogte blijft. Een noodkreet of deurbel hoor je dus. En dat is een fijn gevoel.

Teufel-Real-Z-caseConclusie
De Teufel Real Z is een puike hoofdtelefoon. Perfect om echt naar muziek te gaan zitten luisteren of op te zetten tijdens werkzaamheden achter de computer. De prijs van 180 Euro is wel in een segment waar veel concurrentie is met andere merken die een rijkere historie hebben. Overigens kunnen die hoofdtelefoons niet op tegen het volume en goede laag wat de Real Z te bieden heeft. Een aanrader voor wie van muziek houdt; graag op hoog volume luistert en toch zich niet geheel wil isoleren van de omgeving. Een hoofdtelefoon op thuis of op werk te gebruiken. De Teufel Real Z komt compleet met fraaie opbergdoos, 2 lengtes audio kabel en adapter plug.

De Teufel Real Z is online te koop bij Teufel en dankzij de retourregeling prima thuis te ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.