Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

iPhone 6 Plus vs. iPhone 6S Plus

We doen het dit jaar wat anders met de iPhone aankondigingen. Gisteren keken we naar wat jouw winst is als je van de iPhone 6 naar de iPhone 6S overstapt. Vandaag doen we hetzelfde nog even met de iPhone 6 Plus en de iPhone 6S Plus. Dit zijn de belangrijkste verschillen.

IOS 9

Natuurlijk is de nieuwe generatie uitgerust met iOS 9. iOS 9 is weer een stuk lichter als iOS 8 en moet daarmee de batterijduur vergroten en voegt een serie nieuwe API’s toe voor ontwikkelaars. Daarnaast heeft Siri de nodige upgrades gekregen om beter op vragen van gebruikers in te spelen, kan de zoekfunctie meer data indexeren en krijg je als gebruiker meer controle over jouw privacy. Om de update naar iOS 9 uit te voeren heb je slechts 1,3GB aan vrije ruimte nodig, maar dit is natuurlijk alleen nodig op oudere iOS apparaten.

Body

De iPhone 6S Plus is iets in formaat toegenomen. 0,1mm in de lengte, 0,1mm in de breedte en 0,2mm in de dikte en ook hier praten we over een gewichtstoename en dan wel van 20 gram. Ook hier heeft Apple voor het veel sterkere aluminium 7000 gekozen om zo nog minder last te hebben van krassen.

Display

Opnieuw krijg je een 5,5 inch IPS LCD display in jouw iPhone. Net als bij de vorige generatie krijg je een resolutie van 1920×1080 pixels of 401DPI. Nieuw in het display is 3D Touch en die mogelijkheid zou kunnen verklaren waarom de iPhone 6S Plus wat dikker is geworden.

Net als bij de Force Touch technologie die Huawei in haar Mate S stopt, kan Apple op deze manier meten hoeveel druk je op het scherm zet. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om games en apps hele nieuwe manieren te geven om met jou te communiceren. Daar staat tegenover dat deze ‘inputs’ nooit toegankelijk zullen zijn voor pre-6S gebruikers. Hele generaties apps kunnen hierdoor geblokkeerd zijn voor oudere iOS hardware.

Betere selfies

Voor selfies krijg je van Apple nu een 5 megapixel Facetime camera ten opzichte van de 1,2 megapixels die Apple nog steeds in de vorige generatie verkocht. De camera kan filmen en streamen in Full HD.

De camera aan de achterkant heeft ook eindelijk weer een upgrade gekregen. Je mag nu foto’s maken op 12 megapixels en je krijgt natuurlijk weer optische beeldstabilisatie en fasedetectie autofocus.

Betere vingerafdruksensor

Waar Huawei en Sony duidelijk zoeken naar een meer gebruiksvriendelijke locatie voor de vingeradrukscanner zoeken, blijft Apple deze onder de home knop plaatsen. Hij is wel een stuk sneller geworden en dat is zeer prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.