Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

iPhone 6 vs. iPhone 6S

Gisteravond presenteerde Apple haar nieuwste smartphones. Vandaag kijken we vooral naar het verschil en we starten met het verschil tussen de iPhone 6 en de iPhone 6S. Optisch is er weinig verschil, maar van binnen is het verschil wel duidelijk.

iOS 9

Natuurlijk is de nieuwe generatie uitgerust met iOS 9. iOS 9 is weer een stuk lichter als iOS 8 en moet daarmee de batterijduur vergroten en voegt een serie nieuwe API’s toe voor ontwikkelaars. Daarnaast heeft Siri de nodige upgrades gekregen om beter op vragen van gebruikers in te spelen, kan de zoekfunctie meer data indexeren en krijg je als gebruiker meer controle over jouw privacy. Om de update naar iOS 9 uit te voeren heb je slechts 1,3GB aan vrije ruimte nodig, maar dit is natuurlijk alleen nodig op oudere iOS apparaten.

De Body

Maar hoe zit het dan met het uiterlijke verschil tussen de twee iPhone 6 modellen? De iPhone 6S is 0,2mm dikker en 14 gram zwaarder geworden. Bovendien is Apple een ander soort aluminium gaan gebruiken met de soortaanduiding 7000. Deze is 60% harder en daardoor veel minder gevoelig voor krassen.

Display

Mogelijk zit het verschil in dikte mede in de force touch technologie. Nouja, zo noemde Huawei het tijdens de presentatie van haar Mate S in Berlijn afgelopen week. Apple noemt de technologie 3D Touch, maar het komt op hetzelfde neer. Het scherm kan nu meten hoeveel druk je zet. Een technologie die eerder al in de Apple Watch aanwezig was. Vooral in games kan dit een enorm verschil gaan maken in hoe je ze speelt. Het zal ook betekenen dat hele generaties van games (en apps) niet beschikbaar zullen komen op oudere modellen. Niet omwille de rekenkracht, maar het ontbreken van 3D Touch.

Het display is verder niet verandert. Het meet nog steeds 4,7 inch en 1334×750 pixels. Hiermee blijft de scherpte op 326DPI. Waar Sony afgelopen week een 4K resolutie op een 6 inch smartphone presenteerde, is het opmerkelijk dat iPhone 6 gebruikers nog steeds geen Full HD op hun schermpjes krijgen.

Betere selfies

Apple gaat met de iPhone 6S duidelijk op de selfie tour. In plaats van een 1,2 megapixel FaceTime camera, krijg je nu 5 megapixels tot je beschikking. De iSight camera gaat van 8 megapixel naar 12 megapixels voor foto’s. Video’s worden niet langer enkel in Full HD opgenomen, maar ook op 4K en dan ga je toch de luxe van een MicroSD kaartje missen ;-). Gelukkig zijn er 128GB modellen.

Betere vingerafdruksensor

Waar Huawei en Sony duidelijk zoeken naar een meer gebruiksvriendelijke locatie voor de vingeradrukscanner zoeken, blijft Apple deze onder de home knop plaatsen. Hij is wel een stuk sneller geworden en dat is zeer prettig.

infographiciphone6s2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.