Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amazon Echo Buying Guide 2017

Via Amazon.de kun je nu eindelijk Amazon Echo speakers kopen en gebruik maken van Amazon Alexa. Handig en leuk, maar welke speaker moet je nu kopen? We zetten de mogelijkheden en verschillen op een rij.

Wel te bestellen

Te bestellen voor Nederland zijn de Amazon Echo Dot, de tweede generatie Amazon Echo en de Amazon Echo plus. Let op; op Marktplaats wordt de eerste generatie Echo speaker gedumpt. Wil je een goed geluid, kun je beter voor de tweede generatie gaan. Het geluid uit de eerste is wat teleurstellend.

Echo Dot (tweede generatie)

Ga je Amazon Echo niet gebruiken om muziek mee af te spelen maar alleen om andere apparaten (waaronder speakers) aan te sturen, dan is de Echo Dot de meest zinvolle keuze. Leuk is dat je voor weinig geld jouw hele huis kunt voorzien van slimme stembesturing. De Echo Dot kan optioneel via een analoge 3,5mm audiokabel of bluetooth ook een bestaande speaker / stereo slim maken en daarmee als tool gebruikt worden om een multiroom audiosysteem mee op te bouwen.

Echo (tweede generatie)

De Echo is echt al gemaakt om ook als speaker te gebruiken. Met een 2,5 inch woofer weet hij al aardig wat bass neer te zetten. Het geluid van de speaker is getuned door Dolby. De tweede generatie Echo is een stuk kleiner dan de oorspronkelijke Echo speaker en in aantrekkelijkere behuizingen te koop. Al is de internationale versie wel beperkt tot zwart.

Echo Plus

De Echo Plus is qua design vergelijkbaar met de originele Echo speaker, maar wel een stuk langer. De extra ruimte wordt gebruikt voor een domotica hub met ondersteuning voor Zigbee en Z-Wave. Je kunt Philips Hue lampen dus direct, zonder Philips Hue hub, aansturen vanuit Alexa. Ook het instellen van Zigbee en Z-Wave apparaten kan via Alexa in plaats van dat je moet gaan klooien met de app.

Vergelijkingstabel Amazon Echo Speakers
Echo Dot 2de generatie Echo 2de Generatie Echo Plus
Prijs €59,99 €99,99 €149,99
Speaker 0,6″ tweeter 0,6″ tweeter & 2,5″ Woofer 0,8″ tweeter & 2,5″ Woofer
Domotica Hub Ja
3,5mm Audio Uitgang Ja Ja Ja
Bluetooth Audio Ja Ja Ja
Breedte 84mm 88mm 84mm
Lengte 84mm 88mm 84mm
Hoogte 32mm 148mm 235mm

Direct bestellen bij Amazon

Niet te bestellen

Er zijn verschillende Amazon Echo speakers die je nog niet naar Nederland kunt laten verzenden door Amazon. Één daarvan zou je al wel in Duitsland kunnen kopen wanneer je daar een grote elektronicawinkel in loopt; de Amazon Echo Show. De Echo Spot en de Echo Look zijn voorlopig nog exclusief voor de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.