GadgetGear.nl

Onderzoek: Google Assistent slimste virtuele assistent

Zit je nog te twijfelen tussen een Google Home, Amazon Echo of Apple HomeKit? Wellicht is het dan handig om te weten welke speaker het slimst is. In het onderzoek van Loup Ventures eindigde Apple helaas onderaan.

De onderzoekers van Loup Ventures stelden een lijst samen van 782 vragen die het bedrijf aan de slimme speakers stelden. De vragen werden aan drie exemplaren van de slimme speakers gesteld om te voorkomen dat een technisch probleem de score zou beïnvloeden. Denk aan een microfoon die net even niet lekker is afgesteld.

Aan de test deden de virtuele assistenten van Google (Google Assistant), Microsoft (Cortana), Apple (Siri) en Amazon (Alexa) mee.

De topscoorder onder de virtuele assistenten was Google Assistant. Deze wist 81% van de vragen correct te beantwoorden. Op enige afstand volgde Amazon’s Alexa met 64%. De derde plaats is voor Microsoft’s Cortana met 57%. Apple is de nummer vier in de lijst met een score van 52,3%.

Toch is er ook goed nieuws voor Apple. De HomePod met Siri wist de sprekers het beste te verstaan. Zou de speaker beter in staat worden om vragen goed te beantwoorden, zou de HomePod weleens sterk in dit hitlijstje kunnen stijgen.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten