GadgetGear.nl

Onderzoek: Google Assistent slimste virtuele assistent

Zit je nog te twijfelen tussen een Google Home, Amazon Echo of Apple HomeKit? Wellicht is het dan handig om te weten welke speaker het slimst is. In het onderzoek van Loup Ventures eindigde Apple helaas onderaan.

De onderzoekers van Loup Ventures stelden een lijst samen van 782 vragen die het bedrijf aan de slimme speakers stelden. De vragen werden aan drie exemplaren van de slimme speakers gesteld om te voorkomen dat een technisch probleem de score zou beïnvloeden. Denk aan een microfoon die net even niet lekker is afgesteld.

Aan de test deden de virtuele assistenten van Google (Google Assistant), Microsoft (Cortana), Apple (Siri) en Amazon (Alexa) mee.

De topscoorder onder de virtuele assistenten was Google Assistant. Deze wist 81% van de vragen correct te beantwoorden. Op enige afstand volgde Amazon’s Alexa met 64%. De derde plaats is voor Microsoft’s Cortana met 57%. Apple is de nummer vier in de lijst met een score van 52,3%.

Toch is er ook goed nieuws voor Apple. De HomePod met Siri wist de sprekers het beste te verstaan. Zou de speaker beter in staat worden om vragen goed te beantwoorden, zou de HomePod weleens sterk in dit hitlijstje kunnen stijgen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.