Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Dit is de Sony SmartBand 2 SWR20

Hij is per ongeluk gelekt. Door Sony zelf nog wel. Ik heb het over de nieuwe Sony SmartBand 2 SWR20. De opvolger van de SmartBand SWR10 uit 2014. Hoewel de SmartBand Talk altijd als opvolger werd gezien, lijkt dat een aparte serie te zijn geworden.

De SmartBand 2 maakt, net als de originele Smartband, gebruik van een SmartCore module die in verschillende bandjes geplaatst kan worden. Kijkend naar de foto die bij het lek naar buiten is gekomen zou het zelfs zo kunnen zijn dat de buitenmaten gelijk zijn gebleven waardoor je jouw huidige bandjes kunt blijven gebruiken.

Het enige dat duidelijk anders is (naast het bandje), is de aanwezigheid van een hartslagsensor. Deze zit onderop de module, waardoor ik bovenstaand vermoeden durf uit te spreken. Hij maakt de SmartCore module op die plek ook iets dikker.

Hoewel de typeaanduiding SWR20 niet officieel is, gaan wij er toch vanuit dat de SmartBand 2 deze aanduiding zal dragen. De originele SmartBand heeft de aanduiding SWR10 terwijl de SmartBand Talk een tiental oversloeg en de aanduiding SWR30 kreeg. De SmartWatch 3 draagt bovendien de aanduiding SWR50. Als alternatief zou Sony ook kunnen kiezen voor de aanduiding SWR11. Dat zou de aanduidingen een langere levensduur geven. Sony heeft de SmartWatch 1 en 2 echter nooit van een SWR aanduiding voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.