Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Vogel’s PLAY:1 muurbeugel

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi ontwerp
  • Handige waterpas
  • Speakers zijn goed te richten
  • Voelt zeer stevig aan

THE BAD

  • Aluminium achterplaat is iets te opvallend

Sonos zet al jaren schroefogen op haar speakers, maar er zijn maar weinig fabrikanten die er ook mooie beugels voor ontwikkelen. Het Nederlandse Vogel’s heeft nu een muurbeugel ontwikkeld en wij gingen ermee aan de slag.

Unboxing

De verpakking van de PLAY:1 muurbeugel bevat alle onderdelen voor de beugel, twee schroeven met bijbehorende pluggen en een prima handleiding.

Design

Kenmerkend in het design van de PLAY:1 speakers van Sonos is de mix van wit plastic met een enorm oppervlak van bewerkt aluminium. Vogel’s probeert dit na te doen in het design van de muurbeugel. Wanneer je de speaker draait, zie je hierdoor een grote aluminium plaat. Hier had van ons best een wit plastic kapje overheen gemogen, want nu valt de beugel iets teveel op. Jammer.

Verder is het ontwerp van de PLAY:1 muurbeugel vooral heel slim in elkaar gezet. Zo staat het scharnier het toe de PLAY:1 in een hoek van 70 graden te draaien. Afhankelijk van hoe het scharnier in elkaar gezet is, kan de PLAY:1 tot 30 graden omhoog of omlaag kantelen om zo de muziek nog beter te richten.

 

Het zou mooi zijn als Vogel’s ook met een bijpassend kabelgootje zou komen gezien de maat van het stroomsnoer natuurlijk al bekend is. Hoe slanker, hoe mooier. In ons voorbeeld zie je gewoon een standaard gootje uit de lokale bouwmarkt.

PLAY:3 variant

Vogel’s heeft ook een variant van deze beugel voor de Sonos PLAY:3 speaker uitgebracht. Deze beschikt over dezelfde kenmerken, maar de beugel voor de speaker zelf wijkt af.

Installatie

De installatie van de Vogel’s PLAY:1 muurbeugels is vlot gedaan. Er zijn maar twee schroeven voor nodig om de beugel vast te zetten. In de beugel zit bovendien een waterpasje weggewerkt zodat je kunt zien of je de beugel mooi recht hebt hangen. Een slim onderdeel in het ontwerp van de beugel.

Natuurlijk hebben we nog een tip voor je om snel en precies te werken wanneer je twee van deze speakers gaat ophangen. Gebruik je een horizontale laserwaterpas, dan is het gemakkelijk om de muurbeugels op gelijke hoogte op te hangen. Meten met een rolmaat gaat natuurlijk ook, maar dan moeten de plinten en vloeren wel gelijk lopen.

Conclusie

Qua design vinden we de aluminium plaat op de muurbeugel iets té aanwezig in het ontwerp, maar verder is de Vogel’s muurbeugel voor de Sonos PLAY:1 speaker zonder twijfel de mooiste die we tot nu toe hebben gezien. Daarnaast is hij optimaal in te stellen en lekker compact. Een prachtig stukje Dutch Design.

Beschikbaarheid

De Vogel’s PLAY:1 mmurbeugel is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.