Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Vogel’s Universal Sound Bar Mount Sonos Compatible met 4.5 sterren.

The Good
  • Gemakkelijk te monteren
  • In hoogte en diepte verstelbaar
The Bad
  • De aluminium rail zou voor de Sonos Playbar net iets langer mogen zijn

Vogel’s Universal Sound Bar Mount Sonos Compatible kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

We hingen onze TV’s al heel lang geleden aan Sonos wall mounts. Inmiddels hebben we ook de Vogel’s Universal Sound Bar Mount (SOUND 3450) mogen testen in combinatie met de Sonos Playbar. Want: Vogel’s levert daar speciale adapters voor mee.

Unboxing

In de doos vinden we de Vogel’s Universal Sound Bar Mount in combinatie met de nodige moertjes, boutjes en ringetjes. Eigenlijk met de gedachte dat je overal wel mee wegkomt. Voor de Sonos Playbar worden heel speciale boutjes meegeleverd.

Sonos SOUND 3450 Unboxed

Design

Qua design stelt de Vogel’s Universal Sound Bar Mount niet zo heel veel voor. Dat wil zeggen, de mount verdwijnt vrijwel volledig uit het zicht. Dus hier hoeven we geen hoogstandje te verwachten. De delen die mogelijk wel in het zicht kunnen vallen, zijn alvast zwart gemaakt. Slim.

In diepte verstelbaar

De aluminium rail vormt het hart van het ontwerp van deze Vogel’s Universal Sound Bar Mount. Deze bevat namelijk zes lange kanten onder verschillende hoeken. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe diep de soundbar komt te hangen. In mijn geval hang ik hem onder een Philips 55OUS8601 Android TV. Philips heeft mindden-onder een uitstekend logo. Hierdoor moet je bij het ophangen een keus maken. Wil je de sountbar even ‘diep’ als het scherm van de TV, komt hij onder het logo te hangen. In dat geval zie je de twee zwarte delen van de beugel waar hij aan komt te hangen. Niet heel erg, maar ik wil een strakker geheel. Ik laat mijn Sonos Playbar dus iets ‘dieper’ liggen dan de TV. Hierdoor komt de soundbar achter het logo te hangen.

Vogel's SOUND 3450 Sonos Playbar Hangend

In hoogte verstelbaar

Overigens is de soundbar heel gemakkelijk in hoogte te verstellen. De zwarte delen zijn behoorlijk lang en hierdoor zeer goed verstelbaar. Het is alleen wel zo dat we ze, voor de Sonos Playbar, schuin moeten plaatsen. De aluminium rail is niet breed genoeg. Ook dit is voor mij persoonlijk een reden om hem strak onder de TV te willen hebben. Vogel’s houdt natuurlijk rekening met verschillende formaten TV schermen en soundbars. Dan wil je niet dat zo’n aluminium rail aan de zijkanten uitsteekt. Dus we snappen deze keuze wel.

Voge's SOUND 3450 achterkant montage

Installatie

Qua installatie heb ik deze soundbar alleen opgehangen, maar het advies is toch om het even met twee personen te doen. Zeker omdat jouw TV mogelijk even van de wand moet. Bovendien is het wat lastig de soundbar exact in het midden te hangen als je niet tegelijk voor de TV kunt kijken en achter de TV de boel vast kunt zetten. Al met al was de installatie wel heel gemakkelijk.

Vogel's SOUND 3450 met Sonos Playbar en Philips TV

Conclusie: Vogel’s Universal Sound Bar Mount SOUND 3450

De Vogel’s Universal Sound Bar Mount is een logische uitbreiding voor een Vogel’s muurbeugel, maar kan voor mijn gevoel ook met veel andere beugels gecombineerd worden. Net als met een veelheid aan soundbars. Vogel’s heeft er duidelijk alles aan gedaan om tot een zo universeel mogelijk ontwerp te komen.

Vogel’s Universal Sound Bar Mount Sonos Compatible kopen
→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.