Review: Vogel's Wall Mount for Sonos One & Play:1

Vogel's Sound 4201 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Ze waren er als eerste bij om een wall mount te maken voor de speakers  van Sonos. Ik heb het over het Nederlandse Vogel's. Met de komst van de Sonos One werd het bevestigen van de speaker een stuk minder gemakkelijk. Vandaag oordelen wij over de oplossing die het merk heeft bedacht in de vorm van de Vogel's Wall Mount for Sonos One & Play:1.

Unboxing

In de verpakking van de Vogel's Wall Mount for Sonos One & Play:1 vinden we de muurbeugel met alle mogelijke onderdelen. Qua gereedschap heb je een boor en boormachine nodig en wat meetspulletjes om hem op de door jou gewenste hoogte te hangen. Heel slim, een waterpas zit al in de muursteun zelf.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/2210421335747700/

Design

Of je het wilt of niet, een muursteun voor een speaker valt in het zicht. Zeker wanneer je de speaker in een hoek gaat ophangen. Dus zo'n muursteun voor een Sonos One of Sonos Play:1 mag geen lelijke uitstraling hebben. Vinden we hier bij GadgetGear tenminste.

Vogel's heeft duidelijk haar best gedaan. De basis van de muursteun is met een witte, plastic kap afgedekt. Daar waar je metaal ziet, gaat het om net, bewerkt aluminium. Ik geef toe, nog iets meer wit plastic had ik misschien mooier gevonden, maar dit is ook heel net en strak.

Wat ze vorige keer slim deden, was de opbouw van het scharnier. Hierdoor kon een Play:1 speaker gemakkelijk naar links en rechts zwenken. Ditzelfde scharnier is terug in deze versie van de muurbeugel. Ook het kantelen is behouden.

Wat vooral veranderd is, is de klemconstructie. Bij de oude versie klemde deze op een opening in de achterkant van de speaker. Hierdoor was de muurbeugel aan de bovenkant van de speaker onzichtbaar.

De klem van de Vogel's Wall Mount for Sonos One & Play:1 klemt de speaker onder en boven. Je ziet boven dus een klein stukje van de klem. Hier ontkom je ook niet aan. Sonos weigert vooralsnog een opening te maken voor een schroefdraad o.i.d. Wij zien ook geen andere oplossing. Wel is het zo dat als je een Sonos Play:1 gaat ophangen, het voor het zicht loont om toch nog even op zoek te gaan naar de oude Play:1 beugel van Vogel's.

Overigens heeft de wereld van Vogel's niet stil gestaan als het om Sonos gaat. Naast deze muurbeugels, biedt Vogel's heeft ook een ruim assortiment wanneer je zoekt naar een Sonos luidsprekerstandaard.

Installatie

De installatie van de Vogel's Wall Mount for Sonos One & Play:1 stelt weinig voor. Het is een kwestie van twee gaatjes boren. Pluggen erin, beugel ervoor, schroeven erin. De constructie laat het toe de beugel exact horizontaal te plaatsen. Mede dankzij de ingebouwde waterpas is dit klusje vlot geklaard.

Gebruik

Ik heb de Vogel's Wall Mount for Sonos One & Play:1 beugels gebruikt om twee Sonos One Gen2 speakers in huis op te hangen. Eigenlijk zit ik, in mijn geval, daarna nooit meer aan zo'n speaker. Maar wil ik de richting waarin hij muziek produceert veranderen, dan loopt het scharnier mooi soepel.

Conclusie: Vogel's Wall Mount for Sonos One & Play:1

De eerste wall mount voor de Play:1 blijft toch de beste wanneer je een Play:1 hebt gekocht. Gewoon omdat die meer low profile is. Heb je de Sonos One, eerste of tweede generatie, dan is de Vogel's Wall Mount for Sonos One & Play:1 zeker de beste koop. De beugel geeft veel vrijheid, is gemakkelijk te installeren en ziet er gewoon goed uit.

Vogel's Sound 4201 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Interne waterpas
  • Goed te corrigeren qua hanging
  • Mogelijkheid tot kantelen en draaien
  • Mooi afgewerkt

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram