Review: Rollei Selfie Stick 4 Style

Het wemelt van de selfie sticks. Gelukkig komt er zo nu en dan iets bijzonders voorbij. Zo ook de nieuwe Selfie Stick 4 Style van het Duitse Rollei. De stick lijkt sterk op de stick van iPearl die we eerder hebben besproken. Ze komen ongetwijfeld uit dezelfde fabriek, maar er zijn verschillen in het formaat en de afstandsbediening die Rollei meelevert.

Unboxing

In de verpakking van de Rollei Selfie Stick 4 Style vinden we de selfie stick, handleiding, afstandsbediening en CR3230 batterij.

Design

Zoals gezegd komt het design volledig overeen met dat van de iPearl. Wederom is het handvat van mooi afgewerkt rubber terwijl de stick verder uit een combinatie van aluminium en plastic bestaat.

Het is mogelijk om de Selfie Stick 4 Style te gebruiken om extra hoogte op een bestaand statief te krijgen. Onderin het handvat zit een speciale statiefschroef. Aan de bovenkant kan de klem verwijderd worden om een GoPro adapter te plaatsen. Overigens hebben wij hem getest met zowel de actioncam mounts van Rollei en Guardo.

iPearl Folding Plus Selfie Stick IMG_0551

De klem zelf is een model op basis van een strakke veer. De klem is keurig bekleed met rubber om de zijkanten van aluminium smartphones te beschermen. Wij hebben de klem getest met de Huawei P8, Sony Xperia Z3, Samsung Galaxy S6 en de Honor Holly.

Ingeklapt is de Selfie Stick 4 Style precies 15CM lang. Rollei stelt dat hij uitgeklapt 45CM lang is, maar bij onze meting is dat 47,5CM. Dat is nog zonder de smartphoneclip omhoog te klappen.

Afstandsbediening

De bijgeleverde afstandsbediening is lekker compact. Misschien wel te compact. Het lijkt me een typisch item om kwijt te raken. Toch is het een mooie bonus. Via bluetooth is de afstandsbediening namelijk aan iOS en Android te koppelen. Met de schakelaar aan de zijkant voorkom je dat de batterij leeg raakt wanneer je de afstandsbediening niet gebruikt.

Gebruik

Het in en uitklappen gaat lekker snel met de Selfie Stick 4 Style doordat de ver- en ontgrendeling gebeurt door het handvat ten opzichte van de houder te draaien. Heel stevig voelt dat niet, maar het gaat slechts om een beperkt gewicht. Niets om je echt zorgen over te maken dus.

Rollei Selfie Stick 4 Style IMG_2919

De afstandsbediening is een hele fijne toevoeging aan het pakket. Zonder zou je namelijk met de timer van jouw camera app moeten klooien en daar heb je nu geen last meer van.

Het handvat van de Rollei Selfie Stick 4 Style ligt lekker in de hand en het is handig dat je er ook een actioncam op kunt plaatsen.

Conclusie

De Rollei Selfie Stick 4 Fun is met haar 47,5CM één van de kortere selfie sticks die je in de winkel tegenkomt. In de praktijk is deze lengte prima voor leuke selfies. Daarnaast is de Selfie Stick 4 Style lekker compact wanneer je hem niet gebruikt. Bovendien is de klem stevig en veilig voor de smartphone. De afstandsbediening is een handige bonus.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie lengte
  • Lekker compact
  • Fijn handvat
  • Snel op lengte in te stellen
  • Handige afstandsbediening
  • Mogelijkheid om actioncams op het scharnier te plaatsen

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.