Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Guardo Action Cam Plus

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Breed accessoirepakket
 • Bruikbaar als dashcam
 • Goede WiFi app
 • Timelapse optie
 • 720p@60FPS

THE BAD

 • Alleen laden via USB
 • LCD display is wel heel klein

Hij verscheen al een paar keer op iBood en bleek voor velen een onbekende. Dat klopt, want het merk Guardo is nieuw, maar knalt wel de markt in met een prima action cam en een berg aan interessante accessoires. Daarnaast is er nu ook een alternatief in de vorm van de Guardo Action Cam One. Een model met display, maar toch net even iets goedkoper. 

Unboxing

Wanneer je het moet opnemen tegen GoPro gaat het natuurlijk niet alleen om de kwaliteit van de camera. Dat zit wel goed. Nee, voor GoPro zijn enorm veel accessoires te koop. Reden genoeg voor Guardo om de camera standaard al een royale uitrusting mee te geven.

Design

Qua design is de kale Guardo camera niet heel bijzonder. Bovenop zit een LCD display met wat basisinformatie en er zijn drie knoppen voor de bediening van de camera. Voor het instellen en previewen gebruik je dan ook gewoon de app die via WiFi is verbonden.

Opvallend is dat de Guardo Action Cam voor een groot deel van plastic is, maar dat de achterklep van metaal is. Mogelijk om te helpen de warmte kwijt te kunnen. Het grootste voordeel is in ieder geval dat hij niet snel zal breken. Slim!

Aansluitingen

Links van de camera vinden we een HDMI aansluiting, een micro-USB aansluiting en het slot voor micro-SD kaarten. Rechts zit de schuif om de accuklep te ontgrendelen en twee knoppen voor de bediening van de camera. De derde knop zit bovenop het apparaat.

Standaard Accessoires

Zoals in bovenstaande unboxing te zien is, is de standaard uitrusting van de Guardo royaal. Alleen al om het feit dat je twee batterijen krijgt in plaats van één. Daarnaast krijg je verschillende mounts om de Guardo Action Cam op een snowboard of help te plakken (met 3M tape), maar ook een pole mount om de Action Cam op een fietsstuur te plaatsen, een afstandsbediening, een kleine zuignap, een floater voor als je hem in het water gaat gebruiken en natuurlijk een waterdichte behuizing.

Andere accessoires

Één ding waarin Guardo zich enorm goed weet te onderscheiden is het opbouwen van een enorm aanbod accessoires. Voor werkelijk iedere klus lijkt wel een accessoire voorhanden. Qua prijsstelling zijn de accessoires ook scherp. Waar GoPro het voordeel heeft van alle fabrikanten die voor GoPro accessoires ontwerpen, is het aanbod van Guardo zelf al zo groot dat het gat goed opgevuld is.

Van een aantal accessoires hebben we ook review voor je:

Car modus

Standaard staat de Guardo Action Cam in car modus. Met behulp van de meegeleverde zuignap kan de Actio Cam als dashcam op de voorruit worden geplakt. Daarbij maakt de camera automatisch opnamen wanneer je plotseling remt, versnelt of bochten maakt. Hier gebruikt de Guardo Action Cam haar sensoren voor. Via de afstandsbediening is de camera in- en uit te schakelen. Om te voorkomen dat de SD kaart vol raakt, worden de oudste beelden steeds overschreven.

De app

We hebben de Guardo Action Cam getest met behulp van de Android app. Deze gebruik je door met de SSID van de Guardo Action Cam te verbinden. Natuurlijk is deze voor de zekerheid van een standaard wachtwoord voorzien zodat niet iedereen op jouw verbinding kan inbreken.

Via de app kun je vele instellingen aanpassen waaronder de witbalans en zelfs digitale zoom (voor zover wenselijk). Opvallende functies zijn de timelapse met een interval van maximaal een uur, een slow-motion opname en de mogelijkheid om op 720p60FPS te filmen.

Bedieningsgemak

Het bedienen van de Gueardo Action Cam via de app is iets dat iedereen kan. Na het instellen hoef je enkel op de rode knop te drukken. De WiFi verbinding blijft redelijk stabiel. Alleen bij het rijden door woonwijken wil de verbinding weleens wegvallen. Kwestie van teveel storing van andere netwerken.

Beeldkwaliteit

De Guardo Action Cam beschikt over een glazen optiek met een beeldhoek van 125 graden. Achter de lens zit een 5 megapixel CMOS beeldsensor. waardoor hij al opvalt tussen de echt goedkope modellen die het met een plastic lens moeten doen. In deze grijze periode was het voor ons dan ook geen uitdaging om momenten te vinden met uitdagende belichtingsvraagstukken. Denk aan motregen, trillingen, LED en TL verlichting, verlichting onderwater. We hebben een compilatie gemaakt.

De beelden die we hebben geschoten zijn allemaal op basis van de automatische witbalans op 1080p30FPS. We wilden je ook graag de 720p60FPS modus laten zien, maar YouTube biedt hier geen ondersteuning voor.

Zoals je ziet, doet de Guardo Action Cam hard haar best om het slechte licht te compenseren en dit lijkt aardig goed te gaan. Natuurlijk gaan we, wanneer het weer wat beter is, ook nog wat testopnamen voor je maken onder een lentezonnetje.

Op 4 mei 2015 hebben we voor deze review de volgende beelden geschoten met behulp van Stichting Exploitatie van de Catalina.

Conclusie

De winkelschappen worden overspoeld met actioncams, dus hoe maak je het verschil? Guardo kiest voor een goede lens, een stevige batterijklep en een enorm aanbod van standaard en optionele accessoires. Koppel dit aan een niet al te hoge verkoopprijs en we kunnen niet anders dan tevreden zijn.

10 reacties

 1. Niet aanschaffen. De app werkt niet. Hij crashed meteen. Daardoor is de hele camera nutteloos. Guardo bedankt!!!

  1. Deze reactie is pas nuttig als je aangeeft welke smartphone of tablet je gebruikt met welke Android versie. Wij gebruiken deze camera ook veel voor reviewfilmpjes van gereedschappen e.d. en hebben tot nu toe geen last gehad van crashes op onze Android toestellen.

  2. Jup! T zelfde verhaal. Android-app. Onmogelijk via wifi-verbinding te verbinden. Nooit kunnen gebruiken

 2. Ik kan de opmerking van Sander beamen an eenvullen. Bij mij gaat het om een LG-G4 en android versie 5.1.
  Van Guardo hebben ze gereageerd met een oudere versie van de app. Die deed het 1 x
  Inderdaad vervelend. Als ie t doet komen er goeie beelden!

 3. De App doet het juist bij mij perfect! Deze heb ik zelf gebruikt op een Iphone 5 en een Iphone 6s! Ideaal om het juiste beeld vast te stellen en snel je materiaal terug te zien!

 4. Alle beelden die ik heb gezien zijn vol op de dag.
  Ik zoek voorbeeld opnames in het donker. Zijn die er? Want hoe houdt de camera zich dan?

 5. Ongelofelijke rommel dit.
  Ik zit met een waardeloos device, de APP crash meteen om de LG G4 met de meest recente Android, Guardio heeft het ondanks allerlei updates nooit opgelost, spijt van mijn aankoop dus !

   1. Jazeker, en dan komt men wederom et een update welke weer niet werkt, zie ook de vele negatieve reviews in de app store!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.