Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Samsung pleit voor een open netwerk om gadgets te verbinden

Vorig jaar, eveneens tijdens de CES, kondigde Samsung haar Samsung Smart Home platform aan. Één platform waarmee alle samsung apparaten, maar ook apparaten van anderen kunnen communiceren. Een mooie gedachte, maar het lijkt erop dat concurrenten niet warm lopen voor een open platform waar de naam ‘Samsung’ op staat. Dit jaar probeert Samsung het opnieuw en lijkt Samsung iets beter te hebben nagedacht over het belang en de mogelijkheden voor de Internet of Things.

De een noemt het de slimme thermostaat, de ander het smart home. Binnen de IT spreken we echter van de Internet of Things of IoT. Vandaag de dag zijn er al bergen met gadgets die met internet verbonden zijn om onze levens gemakkelijker te maken. Het maakt niet uit of het om een Jawbone UP24 gaat, een Nest thermostaat, een Blink(1) USB LED of de Philips Hue verlichting. Veel van deze apps werken al direct samen via API’s of indirect via IFTTT. Dat laatste is een prima netwerk, alleen niet in staat tot realtime data verwerking. Samsung en SmartTings pleiten dan ook tijdens de CES voor een betere, open oplossing die voor alle consumenten werkt.

Dat SmartTings hiervoor naar voren werd geroepen is niet vreemd. SmartTings heeft een eigen, open netwerk ontwikkeld die met de meest populaire radiostandaards overweg kan. Hierdoor kan dit netwerk nu al met honderden producten worden verbonden. Een lijst met wat zeker compatible is, is hier te vinden. Doordat de naam van Samsung niet op het platform staat, is er een redelijk grote kans dat deze brede ondersteuning kan krijgen. Al is Samsung wel de eigenaar van SmartTings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.