Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Jawbone UP24 (Sportband)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zit goed om de pols
  • Verschillende maten
  • Draadloze verbinding met je smartphone
  • Zeer lange accuduur

THE BAD

Met de UP24, voegde Jawbone onlangs een nieuwe sportband aan haar productlijn toe. Waar de UP nog aan je smartphone gekoppeld moest worden om data te synchroniseren, gaat dit met de UP24 draadloos via Bluetooth 4.0 LE. Natuurlijk moet jouw Android 4.4 of iOS smartphone daar wel net ondersteuning voor bieden. Een sportbandje voor de nieuwste generatie smartphones dus.

Unboxing

De verpakking van de Jawbone UP24 bevat enkel het bandje, de handleiding en een speciale USB kabel om de Up24 te laden.

Design

De UP24 is een solide rubberen band waar de elektronica in is weggewerkt. Door de twee poten uit elkaar te trekken, doe je het armbandje om. Omdat er verschillende maten polsen zijn, zijn er verschillende maten van de UP24. Wanneer je het bandje in de winkel koopt, kun je een plastic mal op de verpakking gebruiken om te kijken welke het best om jouw pols zal passen. Handig!

Jawbone UP24 Design

Aan één uiteinde van de UP24 zit een knopje. Deze houdt je ingedrukt om tussen dag en nacht (slapen) te schakelen. De manier van meten verandert dan waardoor de app goed in staat is op jouw activiteit of juist jouw nachtrust in kaart te brengen.

Jawbone UP24 Knopje

Accuduur

Aan het andere uiteinde van de UP25 zit een kapje. Trek je deze los, zie je een 3,5mm aansluiting die je via de speciale USB kabel gebruikt om de UP24 te laden. Op een enkele lading, gaat de band ruim een week mee. Handig!

Jawbone UP24 Aansluiting

App

De app van de UP24 zit overzichtelijk in elkaar. Bij het openen zie je meteen je percentage slaap en beweging van die dat. Het advies is 8 uur slaap en 10.0000 stappen. Dat heb ik meteen maar zo laten staan. Swype je naar boven, krijg je een detailoverzicht.

Jawbone UP24 Dagverloop

In dit overzicht zijn specifieke momenten te registreren. Zoals wat je eet. Dit om ook gebruik te maken van een calorische telling. Handig wanneer je wilt afvallen. Van de andere kant is dat een berg werk waar ik snel mee ben gestopt.

Kijk ik naar het stappenoverzicht, zie ik een mooi dagverloop. In het voorbeeld zie je mijn bewegingen tijdens koningsdag.

Jawbone UP24 Dagritme

Het slapen is al even zo gedetailleerd weergegeven. Je ziet keurig hoelang het duurt voor je in slaap valt vanaf het moment dat de UP24 in slaapmodus staat. Je ziet ook keurig terug dat ik een snurker ben ;-).

Jawbone UP24 Nachtritme

Het enige waar het af en toe (ongeveer dagelijks) mis gaat, is de verbinding tussen de UP24 en in dit geval de Galaxy S5. Wanneer deze wegvalt, moet je de app starten en dan via het app overzicht afsluiten. Daarna moet hij herstarten en dan kun je weer data van je UP24 oppikken. Hier ligt nog wat werk voor Jawbone. Van de andere kant telt de UP24 nauwkeuriger dan de Gear Fit die ik gelijktijdig om mijn pols had hangen.

Andere apps

De UP24 is ook met andere apps te gebruiken. De lijst bestaat momenteel uit Runkeerper, MyFitnessPal, MapMyFitness, FitStar, IFTTT, Strava, Wello, Sleeplo, Lose It!, FitCoin, Tictac en Pact. De meest opvallende hierin is IFTTT. Met die app kun je bepaalde acties aan je UP24 verbinden. Bijvoorbeeld dat je automatisch een Facebook bericht plaatst als je wakker wordt (altijd leuk…)

Conclusie

Met de UP24 heeft Jawone niet alleen het ontwerp van haar sportbandje aangepast, maar is het ding eindelijk draadloos geworden waardoor deze de concurrentie met andere sportbandjes aan kan. De app van Jawbone is lekker overzichtelijk, al laat de verbinding soms wat te wensen over.

Problemen met de UP24? Lees onze FAQ over deze wearable.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.