CES: Samsung introduceert haar Smart Home lijn

Handige weerstations van Netatmo, slimme stopcontacten van Belkin en overal muziek met Sonos. Al deze apparaten maken het leven gemakkelijker en werken via WiFi. Ze werken alleen niet samen. Samsung heeft daarom het Smart Home platform ontwikkeld. Één platform waar alle gadgets mee kunnen communiceren. Nouja, als andere fabrikanten dat willen natuurlijk. Het mag in ieder geval van Samsung.

Het idee van Samsung is dat alle apparaten in huis slim mogen worden en samen mogen werken. Daarnaast wil Samsung dat alle apparaten via één app platform aangestuurd kunnen worden zodat jij als gebruiker niet voor ieder apparaat een nieuwe app hoeft te leren gebruiken.

De Smart Home filosofie van Samsung rust op drie pijlers. Device Control, Home View en Smart Customer Service.

Device Control

Device Control is de meest logische functie van het Smart Home. Het stelt je in staat om apparaten te bedienen. Zelfs met stemcommando’s.

Home View

Home View draait om beveiliging en laat je op afstand meekijken in je huis. Via gewone beveiligingscamera’s, maar ook camera’s in andere apparaten. Denk bijvoorbeeld aan jouw robotstofzuiger die wellicht een camera aan boord heeft en daarmee door het huis kan bewegen.

Smart Customer Service

Smart Customer Service draait vooral om slimme sensoren in apparaten. In een koelkast kan deze bijvoorbeeld bijhouden wanneer je weer melk moet kopen terwijl de rookmelder aangeeft wanneer de batterijen vervangen moeten worden.

Samsung heeft nog geen andere fabrikanten gevonden die mee willen doen, maar heeft goede verwachtingen. Daarnaast is Samsung van plan om op termijn meer categorieën toe te voegen. Denk daarbij aan medische zorg en het terugdringen van energieverbruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events