Game Over voor BlackBerry

Ooit was BlackBerry groot. Lange tijd omdat ze veilig waren voor zakelijk gebruik en na opkomst van de eerste iPhones als smartphone waar je gratis op kon chatten. Toen dat gratis chatten populairder werd via WhatsApp, raakte BlackBerry ook die markt kwijt. Helaas wat dit niet het enige wat mis ging.

BlackBerry Z10 Toetsenbord

Zo flopte de BlackBerry PlayBook tablet en kwam het nieuwe BlackBerry OS veel te laat op de markt. Daarnaast waren de nieuwe BlackBerry smartphones, die trouwens best goed zijn(check de Z10), niet in staat om marktaandeel van iOS en Android af te snoepen.

BlackBerry Z10 Packshot

Zelfs het aanstellen van global creative director en iPhone liefhebber Alicia Keys wilde niet helpen.

Alicia Keys iPhone

Er werden slechts 3,7 miljoen smartphones verkocht in het laatste boekjaar waardoor BlackBerry een verlies nam van 950 miljoen dollar. Genoeg voor BlackBerry om met hardware te stoppen.

BlackBerry Q10

BlackBerry stopt de ontwikkeling en productie van zowel tablets (ja, die ene) en smartphones. Door 4.500 banen te schrappen moet dat tot een totale kostenreductie van 50% lijden. BlackBerry gaat daarna haar pijlen op de zakelijke markt richten. BlackBerry heeft namelijk enorm veel kennis over beveiligde dataverbindingen en bevat een enorme hoeveelheid patenten die het in licentie kan geven.

BBM-Voice-3

BlackBerry lanceerde eerder deze week nog haar BBM dienst voor iOS en Android. Mogelijk zal BlackBerry ook hier geld mee proberen te verdienen. De sterke kant is dat het via een anonieme pin werkt in plaats van een 06 nummer. Daarnaast zal WhatsApp veel Android gebruikers binnenkort geld gaan vragen (op iOS is dat nu al zo).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram