Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Het doek valt voor Blackberry fabrikant Onward Mobility

Eerder deze maand werd bekend dat het Amerikaanse Onward Mobility haar licentie op de naam BlackBerry van BlackBerry Ltd verloor nog voordat de fabrikant het eerste toestel op de markt had gezet. Nu valt het doek voor de hele organisatie.

Hoewel Onward Mobility eerder nog liet weten gestaag door te werken aan haar eerste Android smartphone met fysiek toetsenbord, heeft het bedrijf nu toch laten weten haar operatie stop te zetten.

Onward Mobility verkreeg de rechten op de merknaam BlackBerry nadat de Chinese fabrikant TCL haar BlackBerry productlijnen besloot stop te zetten. Bovendien zou RIM van plan zijn om de BlackBerry naam en patenten aan een grote patenthouder te verkopen. Die plannen kunnen nu worden doorgezet. Eerder verkocht BlackBerry Ltd al haar expertise op het gebied van smartphone security aan Samsung. Die deal vormde een belangrijke fundering onder Samsung Knox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.