OnwardMobility gaat BlackBerry smartphones produceren

Na enkele jaren het merk in bruikleen te hebben genomen, heeft het Chinese TCL vorig jaar laten weten te stoppen met BlackBerry smartphones. In Texas is nu een nieuw bedrijf opgericht met als doel om BlackBerry dit jaar terug in de schappen te krijgen.

Het bedrijf dat nu de licentie op de naam BlackBerry heeft genomen heet OnwardMobility en komt uit Texas. Hoewel het bedrijf het BlackBerry nog maar net in bezit heeft, is OnwardMobility er van overtuigd dit jaar nog de eerste 5G BlackBerry smartphones te gaan verkopen.

Nu het bedrijf de licentie heeft overgenomen, is Amerika ook weer een merk van eigen bodem rijker. De afgelopen jaren was Apple de enige Amerikaanse speler op het gebied van smartphones. De kans is dan ook groot dat de Texanen een groot deel van de thuismarkt aan zich kunnen binden en zo snel kunnen groeien. Bovendien is informatieveiligheid een steeds groter vraagstuk in de VS. Het BlackBerry aanbod van Onward Mobility dan weleens precies op het juiste moment komen.

Naast verkopen in de VS, verwacht het bedrijf ook Androids in Europa en Azië te gaan verkopen. Uiteraard zal het gaan om modellen met een toetsenbord. De kans is groot dat we dan ook modellen gaan zien die sterk lijken op de BlackBerry Key lijn die TCL produceerde.

In hoeverre ondersteuning voor de oude Key modellen wordt overgenomen door OnwardMobility is niet bekend. De kans is groot dat het merk er voor kiest een verse start te maken en het hardware verleden van het merk letterlijk achter zich te laten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.