Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Pioneer introduceert de SGX-CA900 fietscomputer

Ook Pioneer is op Eurobike aanwezig en toont daar haar nieuwe high-end fietscomputer. Het gaat om de SGX-CA900 met de optionele SGY-PM900 pedaalsensor.

Enige tijd geleden wist Pioneer al te melden dat het een sponsorship was aangegaan met de Blanco wielerploeg die inmiddels is ‘omgedoped’ tot het Belkin Pro Cycling team. Op dat moment vertelde Pioneer al dat het de ploeg met de nieuwste fietscomputers zou uitrusten.

De SGX-CA900 is een fietscomputers, speciaal ontwikkeld voor dit soort professionele rijders. Het gaat bij de SGX-CA900 namelijk niet alleen om het registreren van afstanden, maar ook om het meten hoe je fietstechniek is zodat je deze kunt verbeteren.

De SGX-CA900 fietscomputer is voorzien van een 2,2 inch QVGA display en ingebouwde GPS functie. Daarnaast zijn ook een barometer en thermometer aanwezig zodat je ook de weersomstandigheden tijdens je rit in kaart kunt brengen.

Pioneer-SGY-PM900

De optionele SGY-PM900 pedaalsensor is ook een bijzondere toevoeging van Pioneer. Deze gaat namelijk veel verder dan alleen het meten van jouw trapsnelheid. Deze kan namelijk ook de druk op de pedalen meten en dat is weer handig voor het verbeteren van jouw fietstechniek. Een vrijwel onmisbare sensor dus als je alles uit de fietscomputer wilt halen.

Beschikbaarheid

De nieuwe SGX-CA900 en bijbehorende pedaalsensor worden alleen geleverd via geautoriseerde fietsenmakers omdat dezen de sensoren ook moeten installeren. De levering start in oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.