Logo GadgetGear.nl
Logo's van Onkyo en Pioneer
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Japans Onkyo failliet, maar gaat door als Chinees, net als Pioneer

13 mei blijkt het Onkyo merk kopje onder te zijn gegaan. Het merk overleefde de teloorgang onder de vlag van Gibson brands en wist niet al te lang geleden nog Pioneer;s home electronics corporation over te nemen. Nu wordt het geheel een Amerikaan-Chinese dochter van Apple-fabrikant Foxconn.

Foxconn weet al jaren dat het doosjes moet duwen in Europa. Enkele jaren geleden kocht het dan ook het in Japan noodlijdende Sharp electronics. Daarmee kreeg Foxconn toegang tot een bekend consumentenmerk waarvoor het haar onverkochte productiecapaciteit kon inzetten. Daarnaast bezat Sharp een display fabriek, wat Foxconn nog niet had.

Nu krijgt Foxconn er nog twee Japanse merken bij. Namelijk Onkyo en Integra. En wellicht nog Pioneer als de overname goed in elkaar zit. Sharp wist namelijk samen met het Amerikaanse Voxx International eerder deze maand een deal te maken om de namen Onkyo en Integra te mogen gebruiken. Maar onder de deal lijken ook Pioneer en Pioneer Elite te vallen.

We verwachten dan ook dat Foxconn op korte termijn Chinese producten zal gaan produceren met de Onkyo, Integra en Pioneer logo’s erop.

Eén reactie

  1. Hopen dat de infrastructuur dan ook een beetje in orde blijft en dat het een soort Aziatische Harman kan worden. Al is de portefeuille van Foxconn wel een stuk breder.

    Tegelijkertijd wel jammer dat zulke iconische Japanse merken niet meer zijn. Zeker als het om Sharp gaat wat een grote naam had op het gebied van bedrijfsethiek terwijl het tegengestelde geldt voor Foxconn.

    En ik denk dat menig DJ met argusogen kijkt naar wat er met Pioneer gaat gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.