Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Webdesign voor beginners (tijdschrift)

Hier op GadgetGear besteden we zo nu en dan aandacht aan prachtige tools voor iedereen die graag aan websites werkt. Denk daarbij aan Dreamweaver, Photoshop en natuurlijk Edge Animate. Wil je zelf ook eens een echte site bouwen? Dan heeft F&L momenteel Webdesign voor Beginners in het tijdschriftenschap van de boekhandel liggen.

Webdesign voor Beginners is gebaseerd op Web Designer, een ander tijdschrift van F&L. Het leuke van Webdesign voor Beginners is dat het je vanaf de start bij de hand neemt en het je niet meteen verplicht om dure software aan te schaffen. Je eerste site bouw je gewoon in notepad en een willekeurig programma om een logo in te ontwerpen.

Webdesign voor Beginners sluit daarin ook aan bij huidige trends in het bouwen van websites zoals het gebruik van HTML 5, CSS 3 en het inzetten van WordPress (gebruiken we ook voor GadgetGear) als content management systeem.

Wat ook leuk is, is hoe je leert om in Photoshop een layout uit te tekenen. Helaas wordt daarna alleen niet ingegaan op hoe je deze nou zelf omzet naar HTML. Photoshop kan dat sinds Photoshop CC wel voor je doen, maar daar leer je niets van ;-).

Beschikbaarheid

Webdesign voor Beginners ligt nu in de winkel voor €12,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.