Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Beats Koopt Aandelen Terug van HTC

De samenwerking tussen Beats en HTC lijkt verder te verslechteren met het nieuws dat Beats Audio, bekend van de Dr. Dre hoofdtelefoons, een groot deel van haar aandelen terugkoopt van HTC.

HTC investeerde vorig jaar $300.000.000 in Beats Audio en startte daarna met de uitlevering van Android smartphones met ondersteuning voor Beats Audio. De smartphones werden zelfs met oordopjes van Beats uitgerust.

Enkele maanden later kondigde HTC al aan dat het zou stoppen met de levering van de populaire oordopjes bij haar smartphones en kort daarna werd de software-optimalisatie die het in de smartphones had zitten ook toegankelijk voor oordopjes van derden.

 

Nu kondigt Beats aan dat het 25% van haar aandelen van HTC heeft teruggekocht. Het bedrijf trok daar $150.000.000 voor uit. Beats gaf aan dat deze actie de flexibiliteit vergroot terwijl HTC wel de grootste aandeelhouder blijft. Een uitspraak die aanvoelt als ‘Wij willen ook met anderen kunnen werken’ en een actie die aanvoelt als ‘We hadden het geld niet om HTC helemaal uit te kopen.’

Hoe dit zich verder gaat ontwikkelen zullen we de komende maanden zien. Met de investeringen in OnLive en de certificering voor Playstation smartphones lijkt HTC echter voldoende mogelijkheden achter de hand te hebben om zich te blijven onderscheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.