Het afgelopen jaar heeft GadgetGear een aantal verschillende tekenpennetjes (stylus) voor tablets getest. Vandaag kijken we naar de ideale Stylus voor het spelletje DrawSomething op de iPad en Android Tablets. Immers tekent het een stuk lekkerder met een pen dan met de vinger.

Het belangrijkste om te weten is of je een dikke of dunne stylus wilt gebruiken. Teken je normaal veel met potloden, dan is het handig om voor een dun model stylus te gaan. Teken je normaal met een pen, dan wil je al snel een dikkere/zwaardere stylus.

Dunne Stylus

De beste ervaringen hebben we met de Wacom Bamboo Stylus en de Targus Stylus for Media Tablets. Beiden zijn ongeveer even dun. Het verschil zit hem voornamelijk in het ontwerp van de pen en her merk op de pen. Zo betaal je voor de stylus van Targus €9,99 en voor die van Wacom €29,99. Wacom zegt wel dat de meerwaarde in de verwisselbare punten zit, maar heeft tot nu toe geen daadwerkelijk verwisselbare punten op de markt gezet. We verwachten ze ook niet.

Dikke Stylus

Qua dikke stylus hebben we tot nu toe de Targus Laser Pen Stylus en de Griffin Crayola (binnenkort online) getest. De Crayola van Griffin is lekker dik en licht. Het nadeel is echter dat deze echt alleen in ColorStudio HD werkt. Buiten die app heb je er niks aan. Niet kopen dus. De Targus, die je al vanaf €35 op internet kan vinden, is niet alleen lekker dik. De stylus is ook lekker zwaar en doet ook nog eens dienst als pen en laserpointer.

Samsung Galaxy Note Stylus

Binnenkort ligt de Galaxy Note 10.1 in de schappen. Het nieuwste high-end tablet van Samsung. Samsung levert daar standaard al een pennetje bij met een heerlijke dunnen punt. Ideaal voor mensen die graag tekenen, maar ook wel heel erg dun. Gelukkig brengt Samsung zelf ook een hele dikke stylus op de markt. Deze zagen we eerder al bij MobileFun, maar is verder moeilijk verkrijgbaar.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.