Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Targus Stylus for Media Tablets

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Strak design
  • Alle kleuren van de smartcover
  • Goedkoop

THE BAD

  • Had iets langer mogen zijn
  • Magnetisering had hem handiger gemaakt

Naast Wacom, heeft ook Targus een ‘basic’ stylus voor de iPad ontwikkeld. Het grote verschil tussen de twee zit hem niet alleen in het design, maar ook in de prijs. Die van Targus lijkt namelijk het prijsvechtertje op de markt te zijn en dat maakte ons wel heel nieuwsgierig.

Uitrusting

Over de uitrusting kunnen we kort en krachtig zijn. Naast de Stylus, bevat de verpakking helemaal niks. Zelfs geen handleiding en dat is maar goed ook. Die heb je helemaal niet nodig.

Test

Meteen na het uitpakken van de Stylus zijn we dus aan het testen geslagen. Als eerste, testte we de Stylus op de iPad 2. Net als de Bamboo van Wacom, is de herkenning van de stylus feilloos. Daarnaast valt het ons op dat de punt net zo dun is waardoor de stylus zeer prettig aanvoelt. Natuurlijk wilden we de stylus ook nog even op Android testen. Helaas hadden we geen tablet voor handen, dus probeerden we de stylus uit op onze Xperia Play. Zoals verwacht, gaf dit geen problemen.

Conclusie

De Bamboo Stylus en de Targus Stylus for Media Tablets zijn qua functie vergelijkbaar. Ook het formaat en de lengte zijn vergelijkbaar waardoor het verschil in design en de prijs zit. In dat laatste is de Targus Stylus erg vriendelijk. Hij kost maar €9,99 en qua design is hij verkrijgbaar in alle kleuren waarin Apple de SmartCover verkoopt. Klinkt als een winnaar, toch? Nouja, bijna dan. Ook deze stylus maakt geen gebruik van de magneten van de iPad 2. Een stukje comfort dat wij wel plezierig hadden gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.