Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Wacom Bamboo Stylus

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Dunste punt
  • Ligt goed in de hand
  • Verwisselbare punt

THE BAD

  • Niks bekend over nieuwe punten
  • Magnetisering had hem handiger gemaakt.

Wacom staat bekend om haar tekentablets voor de PC en de Mac. Het bedrijf zou dus als geen ander moeten weten hoe je een goede stylus in elkaar zet. Vandaag nam ik de Bamboo Stylus onder de loep. Een stylus speciaal ontwikkeld voor een apparaat waarvan de maker zegt dat het zo goed is, dat je er geen stylus bij nodig hebt.

Uitrusting

Wanneer je de Bamboo Stylus van Wacom koopt, zit deze in een werkelijk prachtig doosje, maar op een overbodige handleiding na, krijg je er verder helemaal niks bij. Wel maakt de verpakking melding van dat de punten verwisselbaar zijn. Dat is mooi omdat de punt bij lang gebruik slijt. Wat een nieuwe punt gaat kosten kunnen we helaas nog niet vertellen. Wacom heeft daar nog niks over bekendgemaakt.

Test

Omdat we verder weinig over de Bamboo Stylus kunnen vertellen, zijn we meteen maar aan het testen geslagen. Uiteraard hebben we de Stylus voornamelijk op de iPad 2 getest waar niet alleen het tekenen een stuk prettiger werd, maar ook het spelen van Angry Birds wordt een stuk leuker.

Naast de iPad 2, blijkt de Bamboo Stylus ook op een hoop andere apparaten te werken. Denk niet alleen aan een iPod Touch of iPhone, maar ook Android telefoons als de Xperia Play hebben geen moeite met de pen.

Conclusie

De punt van de Bamboo Stylus meet 6 millimeter en is daarmee de dunste ter wereld. Dunner kan ook niet omdat de Stylus anders onvoldoende contact heeft om vingers na te bootsen. Door het gebruikte rubber voelt de weerstand tijdens het tekenen natuurlijker dan op de reguliere tablets van Wacom. Het enige dat we echt jammer vinden is dat de pen niet helemaal van magnetisch meteriaal gemaakt is zodat deze aan de rand van de iPad 3 bevestigd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.