Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Longmire Seizoen 1 (DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Veel verhaal
  • Rustig tempo
  • Sterke cast

THE BAD

De gemiddelde Amerikaanse politieserie kan niet zonder uitgebreid crimelab en high-tech snufjes om criminelen achter slot en grendel te krijgen. Met de komst van Longmire keren we toch een klein beetje terug naar de tijd dat de Sheriff de zaakjes afhandelt. Nee, we gaan niet terug in de geschiedenis. Sheriff Walt Longmire is gewoon een sheriff van de oude stempel.

Dit zien we helemaal terug in het karakter van Walt Longmire dat wordt neergezet door acteur Robert Taylor. Longmire is niet alleen een man zonder smartphone, maar ook een man zonder al te veel woorden. Waarom twee woorden gebruiken als één enkel woord voldoet?

Net als bij de gemiddelde politieserie, kan vrijwel iedere uitzending op zich worden bekeken. Het seizoen bevat wel een rode draad maar je kunt prima zonder. In dit eerste seizoen vertelt het overkoepelende verhaal natuurlijk veel meer over het verleden van onze Sheriff. Hij rouwt om zijn vrouw en is bang dat zijn dochter foute vriendjes krijgt.

Dat laatste gaat hem trouwens ook echt achtervolgen gedurende het seizoen. Er komen namelijk verkiezingen aan en dan moet het volk aangeven of ze Longmire nog als Sheriff in dienst willen hebben, of dat hij moet worden vervangen. Zijn ambitieuze, moderne collega is zijn grote concurrent… en blijkt ook aan te rommelen met zijn dochtertje. Een lastig verhaal.

Extra’s

Naast tien afleveringen die allemaal gewoon goed in elkaar zitten, bevatten de twee DVD’s ook nog twee extra’s die vooral meer vertellen over hoe de show tot stand is gekomen. Heel boeiend is het allemaal niet, maar ook dat kijkt gewoon prettig weg.

Conclusie

Longmire is niet de snelle politieserie die je momenteel zou verwachten, maar verruilt de snelheid met goed geschreven drama en veel karakters die allemaal geheimen uit het verleden met zich meedragen. Een serie die je gewoon blijft kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.