Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Whellup! Furby komt terug, en hoe!

In 1998 begon de opmars van de Furby. Eerst in de VS en niet veel later ook op de Nederlandse schoolpleinen. Hoewel het vooral een toy was voor meiden, was ik als jongen toch stiekem jaloers op het voor die tijd high-tech speeltje. Nu komt Furby terug en lijkt het voor gadgetliefhebbers dé toy van 2013 te worden.

Furby AppHasbro heeft de kleine vogelachtige namelijk helemaal gemoderniseerd. Furby heeft zelfs LCD displays gekregen om te ogen te animeren en er zijn apps voor iOS en Android om een nog diepere band met de Fury te ontwikkelen.

De Furby’s spreken namelijk Furbish, een eigen taaltje. Hoewel er een woordenboek is, is het mogelijk om de smartphone te gebruiken om te ontcijferen wat de Furby zegt. Furby’s kunnen ook onderling communiceren in deze taal. praat je veel Nederlands met jouw Furby, zal deze langzaamaan ook Nederlandse zinnetjes uitspreken. Furby kan uiteindelijk meer dan 1.000 Nederlandse zinnen uitspreken.

Furby Zwart

De nieuwe Furby kan ook een persoonlijkheid ontwikkelen. Dit is helemaal afhankelijk van hoe jij met je Furby omgaat. Geef je hem veel, of juist weinig aandacht, verzorg je hem goed of slecht. Alles heeft invloed op het karakter van de Furby. Furby’s komen ook echt als onbeschreven boek ter wereld, dus als het beestje veel klaagt, is dat waarschijnlijk jouw eigen fout ;-).

Furby Blauw

Natuurlijk is het lichaam van de Furby ook weer van de nodige interactiviteit voorzien. Zo kan Furby dansen wanneer deze muziek hoort en ook de snavel kan bewegen.

Voor iedereen die zijn of haar Furby verder wilt personaliseren, komt Hasbro ook met accessoires voor de Furby.

Furby Accessoires

Speciaal voor jonge fans heeft Hasbro ook een speciale Furby-Hyve opgezet.

Beschikbaarheid

De Furby ligt nu in de winkel in de kleuren blauw, geel, roze/oranje, paars, zwart en wit. Komend najaar verschijnen nieuwe kleuren van de Furby. Een Furby kost €89,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.